http://bayan-ieh.blogspot.com/2005_12_01_bayan-ieh_archive.html
شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران
دانشجويان دانشگاه زنجان
جمهوری خواهان دموکرات و لائيک – واحد پاريس
معصومه شفيعي
شوراي ملي مقاومت ايران
كانون نويسندگان ايران
وبلاگ ویژه پشتیبانی از رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی
انجمن جوانان وبلاگ نويس در تهران
کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري
سندیکای اتوبوس رانی
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
کارزار مبارزه برای لغو کلیه قوانین ضد زن و مجازات های اسلامی در ایران
بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران
فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی
جمعی از زندانیان سیاسی و برخی از خلافکاران بند 350 زندان اوین
دیده بان "حقوق" بشر (که لابد دوزاریش افتاده است)
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
حزب مشروطه ايران
فوروم اجتماعی ایران
معصومه شفيعي
مجاهدین خلق / نمايشگاه در پاریس: ربع قرن جنايت و سركوب ملايان
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
یاد آوری شکایت علیه سانسورسایتهای اینترنتی زنان
فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران
اتحاديه های فرانسه
بیانیه دانشجویان در باره گردهمايی در تهران
معصومه شفيعي
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
انجمن هنر در تبعيد
معصومه شفيعي
کميته بين المللی برای نجات آثار دشت پاسارگاد
کانون وبلاگ نویسان ایران(پنلاگ)
شورای ملٌی مقاومت ايران
کميته دفاع از زندانيان سياسی ايران – برلين / کانون پناهندگان سياسی ايرانی – برلين
کانون نویسندگان ایران (در تبعید)
Saturday, December 31, 2005
INDEX
بیانیه شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی
هجمه سنگین ، هماهنگ و خزنده نهاد های امنیتی ،قضایی و منصوبین دولت مهر ورزی به تشکل های دانشجویی مستقل و منتقد و فعالین دانشجویی چنان بالا گرفته است که هر ناظر آگاهی را با این پرسش مواجه می کند که چرا تهدید و ارعاب فعالین دانشجویی در صدر اولویت های مهر ورزان عدالت محور قرار گرفته است .چرا به یک باره احکام سنگین قضایی برای فعالین دانشجویی صادر می گردد ،در 2 روز به طور همزمان از ادامه تحصیل 8 نفر از اعضای انجمن اسلامی دردانشگاههای مختلف جلوگیری می شود و درب انجمن های اسلامی را به روی اعضای آن می بندند؟
پرسشی که می بایسیت پاسخ آن را در عدم وجود اراده جدی برای تحقق شعار های انتخاباتی و عجز و درماندگی دولتمردان تازه از راه رسیده در تحقق وعده هایشان دانست .دولتمردان جدیدی که با شعار های فریبنده اقتصادی در جهت افزایش رفاه عمومی ،تحقق عدالت اجتماعی،نفی تبعیض و رفع فساد خود را به اریکه مناصب اجرایی رسانیده اند و اکنون با واقعیات اجتماعی و اقتصادیی روبرو گردیده اند که راهی در مقابل آنان نمی یابند..با اقتصادی بیمار و نحیف که بخش عمده ای از آن معلول عملکرد نهاد های اقتصادی غیر پاسخگو و انتصابی است.
در این میان نه تنها راهی برای تحقق شعار های خود نمی یابند که به دلیل بی تجربگی و اتخاذ روش های نامالوف ،هزینه های گزافی را نیز در همین دوره کوتاه بر گرده مردم نهاده اند.
اتخاذ روش های پوپولیستی در کسب محبوبیت،نمایش های تحقیر آمیز اعانه به ملت و دامن زدن به خرافات جملگی حکایت از ضعف و استیصال آنان و نداشتن برنامه ای مدون در جهت تامین حقوق شهروندی و مطالبات اقتصادی مردم دارد.اکنون نیز که با این پرسش مواجهند که چرا شاخص های اقتصادی کاهش یافته و در عوض هاله های نورانی افزایش یافته است ،چرا موقعیت بین المللی ایران در حال تضعیف شدن و از دست رفتن است ،چرا استقلال دانشگاهها با خطر مواجه شده و قرار است اساتید برای فرصت مطالعاتی به حوزه بوند و... ،فرافکنی را آغاز کرده و با حمله به مخالفان خود قصد ایجاد فضایی تک صدایی و ثنا گو را در سر می پرورانند تا شاید در این میان وعده های آنان برای حل مشکلات نسل جوان جویای کار،افزایش اعتیاد،روند رو به تزاید انحرافات و آسیب های اجتماعی و....به فراموشی سپرده شود.
یورش شدید به انجمن های اسلامی و سرکوب فعالین دانشجویی و کارگری ، تنهاکارنامه درخشان مهرورزان عدالت محور از زمان زعامت آنان بر قوه مجریه است .واکاوی پروند های خاک خورده دانشجویان ،فعال تر شدن کمیته های انضباطی و صدور احکام ممانعت از تحصیل به صورت گروهی،جلوگیری از فعالیت انجمن های اسلامی به بهانه های واهی و ایجاد تشکل های موازی وکاذب در دانشگاهها همگی حکایت از وجود سناریویی برای متملق کردن دانشگاه و دانشجو و ثنا گویی وسپاس دولت مهر ورزی است.
نکته دیگری نیز که در این میان قابل تامل به نظر می رسد سکوت معنا دار اصلاح طلبان حکومتی در قبال برخورد های قهر آمیز با فعالین دانشجویی است و این در حالی است که اصلاح طلبان حکومتی بار ها مدعی دفاع از حقوق شهروندی همه ایرانیان شده و به مناسبت های مختلف از شعار "ایران برای همه ایرانیان " نهایت بهره را برده اند.
این پرسش باقی است که اصلاح طلبان که در سال های اخیر نهایت استفاده و حتی سوء استفاده از انجمن های اسلامی را کرده اند چرا امروز دم از حقوق شهروندی افرادی چون علی افشاری،عبدالله مومنی،اکبر عطری،فرید مدرسی و... نمی زنند .همگی سکوت اختیار کرده اند ،گاه و بیگاه آتش توپخانه اقتدارگرایان را نیز فراهم می کنند و فریاد وااسلاما برای انجمن های اسلامی سر می دهند؟
در حالی که فعالین دانشجویی به حبس های طویل المدت محکوم می شوند،از ادامه تحصیل به دلیل فعالیت های سیاسی محروم می گردند،هر روز با تهدیدد و ارعاب مواجه گشته و از ابتدایی ترین حقوق شهروندی در بیان آزاد نظریات خود محرومند و اعضای انجمن های اسلامی زیر شدید ترین فشار ها برای حفظ موجودیت انجمن اسلامی در برابر اقدامات یک پارچه تازه به حکومت رسیدگان قرار دارند ،سکوت اصلاح طلبان در قبال مواضع فردی چون آیت الله موسوی خویینی ها جای بسی تعجب و تامل دارد.
به راستی جرم و گناه فعالان دانشجویی مانند علی افشاری،اکبر عطری که جلای وطن کرده اند،عبدالله مومنی که به تازگی به 5 سال حبس محکوم گردیده و... چیست؟جز آنکه افشاری،مومنی،عطری و دیگر فعالان دانشجویی دفتر تحکیم وحدت زیر علم احزاب سیاسی نرفتند ،قدرت نامشروع و غیر پاسخگو را به چالش کشیدند و سینه چاک و دست بوس اربابان قدرت نبودند،در سخت ترین شرایط نیز عقیده اشان را نفروختند و چون دیگران جیره خوار دستگاههای امنیتی نشدندو اکنون به تاوان فعالیت سیاسی مستقل می بایست با چنین احکام نا عادلانه و سنگینی روبرو گردند.مگر نه آنکه قرار بود ویرانه قضایی آباد گردد؟آیا از آبادانی قوه قضاییه تنها زندانش باید نصیب فعالان دانشجویی گردد؟
شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی ضمن محکوم نمودن احکام صادر شده از سوی دستگاههای قضایی برای فعالین دانشجویی و صدور حبس 5 ساله برای عبدالله مومنی دبیر سابق تشکیلات دفتر تحکیم وحدت اعلام می دارد این احکام تنها موجب تقویت اراده دیگر فعالین دانشجویی در بر آوردن ندای آزادی خواهی و حق طلبی خواهد بود و به محفل نشینان پرده نشین صدور این گونه احکام قضایی نیز هشدار می دهد در صورت ادامه یافتن چنین اقداماتی خواب شوم آنان را آشفته می کنیم که حال ما چنان است که :
گر سر بریده می ترسیدیم ،در محفل عاشقان نمی رقصیدیم
Thursday, December 29, 2005
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران
علوم اجتماعي دانشگاه تهران
مراسم سالروز خاطره عزاله عليزاده ، شاعره آزاده اي كه در قتل هاي زنجيره اي جان خويش را فداي راه آزادي نمود در دانشگاه تهران(سالن اجتماعات دانشكده علوم اجتماعي ) در روز دوشنبه 12دي ماه ساعت 4.5تا6.5عصر برگزار ميشود . از عموم دوستان درخواست داريم كه در اين مراسم شركت كرده و با ياد و خاطره اين شاعره آزاده خدمات او را پاس بداريم . خون به ناحق ريخته شده غزاله براي همگي ما ، يادآور مقاومتهاي زنان مقاوم ميهنمان ميباشد.
گروه علمي- تخصصي مطالعات زنان انجمن جامعهشناسي در نشستي با سخنراني ليلا رهبر، دکتر مريم حسيني و دکتر نيره توکلي آثار غزاله عليزاده را نقد و بررسي مي کند.
ليلا رهبر مروري بر آثار غزاله عليزاده از زندگي تا زمان مرگ خواهد داشت. دکتر مريم حسيني نيز با موضوع عشق درآثار عليزاده در اين مراسم به ايراد سخن مي پردازد.
سخنران ديگر اين نشست دکتر نيره توکلي است با موضوع "نقد فمينيستي داستان بعد از تابستان: ازدواج پيشرس و توقف رشد ".
پس قرار ما روز دوشنبه 12 دي ماه ساعت 4.5 عصر در سالن اجتماعات دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران.
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران- مهري اميري
anjomanzananazadeh@yahoo.com
8/10/84
Wednesday, December 28, 2005
دانشجويان دانشگاه زنجان
اعضاي خود را اعلام ميدارد. اين انجمن قصد دارد هر شش ماه يكبار اقدام به تهيه چنين گزارشهائي نمايد. گزارش شماره (1) درباره افراد ذيل ميباشد.
1-احمد مدادي (عضو شواري مركزي در سالهاي 77 و 78)
2-علي اصغر ذوالقدر (عضو شواري مركزي در سالهاي 77 و 78)
3-سعيد نعيمي (عضو شواري مركزي در سالهاي 79 و 80)
4-رضا عباسي (عضو شواري مركزي در سال 81)
5-اميد مدني (عضو شواري مركزي در سال 82)
6-عباس شهبازي (عضو شواري مركزي در سال 82)
7-رحيم حسنيتبار (عضو شواري مركزي در سال81 و 82)
8-سپيده گرجي (عضو شواري مركزي در سال 82)
9-زينب كشاورز (عضو شواري مركزي در سال 81 و 82)
10-عبدالصمد محمدي (عضو انجمن در سال 77)
11-مهران گودرزيار (عضو انجمن در سال 77)
12-مسعود ساكي (عضو شواري مركزي در سالهاي 83 و 84)
13-حجت منتظری (عضو شواري مركزي در سالهاي 77 و 78 و 79 )
* دستگيري و ضرب و شتم علي اصغر ذوالقدر
روز چهارشنبه 20 تير سال 1378، علي اصغر ذوالقدر در سهراه جمهوري (تهران) در حالي كه بيانيههاي دفتر تحكيم وحدت را همراه داشت، توسط عناصر لباس شخصي دستگير ميشود. وي همراه با ساير بازداشت شدگان به زندان اوين منتقل و بدون گذراندن مراحل قضائي در آنجا نگهداري ميشود. ذوالقدر در چند مرحله با چشمان بسته توسط افراد ناشناس مورد بازجوئي و ضرب و شتم قرار ميگيرد. محور بازجوئيها درباره حوادث 18 تير، فعاليتهاي دفتر تحكيم و انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه زنجان و تغيير اساسنامه انجمن بوده است. وي پس از 4 روز آزاد ميگردد.
* احضار احمد مدادي به دادگاه
در تابستان سال 80، احمد مدادي به شعبه پنجم دادگاه عمومي زنجان احضار ميگردد. قاضي اسماعيلي اتهامات مدادي را توزيع بيانيه و اخلال در نظم عمومي در سالگرد 18 تير اعلام ميكند. وي پس از استماع دفاعيات مدادي اقدام به صدور قرار منع تعقيب مينمايد.
* احضار احمد مدادي به دادگاه
قاضي بهتري رئيس شعبه دوم دادگاه عمومي زنجان در پائيز 79 احمد مدادي را به اتهام تشويش اذهان عمومي، نشر اكاذيب و توهين به مسئولين كشور احضار و مورد محاكمه قرار ميدهد. مدادي در اين دادگاه نيز تبرئه ميشود.
* دستگيري و محاكمه احمد مدادي، صمد صمدي و مهران گودرزيار
ساعت 4 بعدازظهر روز 18 تير 82، احمد مدادي و مهران گودرزيار در خيابان صفا در زنجان توسط مأموران اطلاعات نيروي انتظامي بدون ارائه حكم دستگير و به بازداشتگاه اطلاعات نيروي انتظامي زنجان منتقل ميگردند. شب همان روز نيز صمد محمدي در مقابل منزل خود بازداشت ميگردد. ساعتي بعد مأموران اطلاعات نيروي انتظامي اقدام به تفتيش كامل منزل مدادي و محمدي مينمايند در اين تفتيش كامپيوتر شخصي و برخي از دست نوشتهها و عكسهاي خانوادگي محمدي و دست نوشتهها و برخي از كتب مدادي توسط مأموران ضبط ميگردد. گودرزيار و محمدي پس از تحمل 5 روز زندان انفرادي و بازجوئي با قرار وثيقه آزاد ميگردند. مدادي نيز پس از 3 روز زندان انفرادي به زندان عمومي زنجان منتقل گرديده و پس از 12 روز با قرار وثيقه آزاد ميشود. در اين مدت وي در 2 مرحله توسط اطلاعات نيروي انتظامي و يك هفته توسط اطلاعات سپاه مورد بازجوئي قرار ميگيرد.
رسيدگي به پروندههاي اين سه نفر در شعبه دوم دادگاه انقلاب زنجان به رياست قاضي معصوم خاني ادامه مييابد و در نهايت احكام ذيل صادر ميشود:
مهران گودرزيار از تمامي اتهامات وارده تبرئه ميشود.
صمد محمدي به اتهام توهين به رهبري به 4 ماه حبس تعزيري (تعليق به مدت 3 سال) محكوم ميگردد.
احمد مدادي به اتهام توهين به رهبري و تبليغ عليه نظام به 12 ماه حبس تعزيري (تعليق به مدت 3 سال) محكوم ميشود.
ساير اتهامات نامبردگان با قرار عدم صلاحيت دادگاه انقلاب به دادگاه عمومي زنجان ارسال و پس از رسيدگي در آنجا حكم منع تعقيب صادر ميگردد.
* دستگيري و محاكمه سعيد نعيمي
شامگاه روز پنجشنبه سوم ارديبهشت 83، مأموران اداره اطلاعات كرج با مراجعه به منزل سعيد نعيمي با ارائه حكم قضائي وي را دستگير و پس از بازرسي كامل منزل اقدام به ضبط كامپيوتر، دست نوشتهها و برخي كتب مينمايند. نعيمي به مدت 15 روز در زندان رجائي شهر كرج و در سلول انفرادي نگهداري ميشود و مورد بازجوئي مأموران قرار ميگرد. محور بازجوئيها پيرامون فعاليتهاي كميته دفاع از زندانيان سياسي آذربايجان «آسمك» (نعيمي دبير و سخنگوي آسمك ميباشد) بوده است.
نعيمي پس از آزادي در شعبه دوم دادگاه انقلاب كرج محاكمه و بدليل اقدام عليه امنيت ملي و تبليغ عليه نظام به 5 ميليون ريال جريمه نقدي محكوم ميگردد.
* دستگيري و بازجوئي رضا عباسي
ساعت 8 صبح روز شنبه 15 ارديبهشت 83، مأموران اداره اطلاعات زنجان به محل كار رضا عباسي (دفتر روزنامه مردم نو زنجان) مراجعه و با ارائه حكم دادستان زنجان وي را دستگير مينمايند. مأموران سپس به منزل وي مراجعه و به بازرسي آن ميپردازند. در حكم بازرسي منزل به وجود 300 برگ اعلاميه اشاره شده بود. اما مأموران به تفتيش لوازم شخصي ساير اعضاي خانواده ميپردازند كه اين امر موجب اعتراض عباسي به آنان ميگردد. مأموران پس از آنكه، از پيدا كردن اعلاميهها نااميد ميشوند اقدام به ضبط دست نوشتههاي شخصي و برخي از كتابهاي عباسي نموده و وي را با چشمان بسته به مكاني نامعلوم انتقال ميدهند. عباسي در طول اقامت در سلول انفرادي مورد بازجوئي قرار ميگيرد. موضوع بازجوئيها درباره عضويت وي در هيأت مؤسس كميته دفاع از زندانيان سياسي آذربايجان و فعاليتهايش در انجمن اسلامي و جمعيت اسلامي دانشجويان دانشگاه زنجان بوده است. وي ساعت يك بامداد روز دوشنبه 7 ارديبشهت با چشم بند به دادسراي انقلاب زنجان منتقل و قاضي فتحي به صورت مشروط او را آزاد مينمايد. شرط آزادي وي اين بوده كه هر زمان مأموران اطلاعات لازم دانستند براي بازجوئي به آن اداره مراجعه نمايد. عباسي پس از آزادي در عرض يك هفته 3 بار به اداره اطلاعات احضار گشته و در هر بار به مدت دو تا سه ساعت مورد بازجوئي كتبي قرار ميگيرد. وي پس از آزادي سعيد نعيمي عليرغم تهديد مأموران اطلاعات مبنيبر محاكمه در دادگاه، راضي به مراجعه مجدد به اداره اطلاعات نميگردد.
*در آذر ماه سال 82 اطلاعات سپاه زنجان اقدام به احضار رحيم حسنيتبار، اميد مدني، عباس شهبازي، زينب كشاورز و سپيده گرجي مينمايد. مدني و شهبازي در سه مرحله و بقيه در يك مرحله مورد بازجوئي كتبي پيرامون فعاليتهاي انجمن قرار ميگيرند. مدني و شهبازي به دادگاه نيز احضار و پس از تفهيم اتهام مورد بازجوئي قرار ميگيرند.
در نهايت پرونده نامبردگان در كميته انظباطي دانشگاه زنجان به اتهام امانت به رهبري مورد رسيدگي قرار ميگيرد و احكام ذيل صاد ميگردد.
اميد مدني به دو ترم تغيير محل تحصيل
عباس شهبازي به يك ترم تغيير محل تحصيل
زينب كشاورز و سپيده گرجي هر يك به توبيخ كتبي با درج در پرونده
*در پائيز 83، شعبه دوم دادگاه انقلاب زنجان اقدام به احضار علي اصغر ذوالقدر، سعيد نعيمي و حجت منتظري مينمايد. اتهام اين سه تن توهين به رهبري و مراجع تقليد بوده است. از ميان اين سه نفر تنها حجت منتظري موفق به دريافت احضاريه دادگاه ميشود. وي پس از چند بار حضور در دادگاه از اتهامات وارده تبرئه ميگردد.
نعيمي و ذوالقدر به طور غيابي محاكمه و به 4 ماه حبس تعزيري محكوم ميگردند. آنان پس از اطلاع از حكم صادره اقدام به واخواهي مينمايند. آنان پس از چند بار حضور در دادگاه هر يك به تحمل 4 ماه حبس تعزيري (تعليق به مدت 2 سال) محكوم ميشوند. رسيدگي به ساير اتهامات اين سه نفر در شعبه 7 دادگاه عمومي زنجان انجام ميشود كه منجر به صدور رأي منع تعقيب ميگردد.
*در آبان ماه 84 اطلاعات استان زنجان اقدام به احضار مسعود ساکی مينمايد. مسعود ساکی در دو مرحله مورد بازجوئي كتبي پيرامون انتشار بيانيه انجمن اسلامي دانشجويان در مورد عدم شركت در انتخابات رياست جمهوري نهم توسط شواري مركزي قرار ميگيرد.
*ممانعت از استخدام رضا عباسي در سازمان تأمين اجتماعي
رضا عباسي در آزمون استخدامي اداره تأمين اجتماعي زنجان شركت كرده و با كسب حدنصاب علمي موفق به پذيرش در آن اداره ميشود. وي به همراه ساير پذيرفته شدگان مدارك لازم را در موعد مقرر به اداره تأمين اجتماعي تحويل ميدهد. همه پذيرفتهشدگان بغير از عباسي از تاريخ 16/3/84 مشغول كار ميگردند اما از طريق حراست تأمين اجتماعي به او اطلاع داده ميشود كه پروندهاش به جهت پارهاي موارد به هسته گزينش اين سازمان در اروميه ارسال شده است. عباسي در تاريخ 12/4/84 در اروميه مورد مصاحبه قرار ميگيرد و پروندهاش جهت استعلام به وزارت اطلاعات در تهران و از آنجا به اداره اطلاعات زنجان منتقل ميشود.
پس از 5 ماه مأمور اداره اطلاعات به عباسي اطلاع ميدهد كه به شرطي با استخدام او موافقت ميشود كه وي تعهد دهد كه ديگر فعاليت سياسي نكند و پس از آن تعهد نيز 6 ماه منتظر بماند تا اداره اطلاعات پايبندي او را به آن تعهد ارزيابي نمايد.
عباسي با شرط مذكور موافقت نميكند و طي نامه شماره انصراف خود را از استخدام در سازمان تأمين اجتماعي اعلام ميكند.
جمهوری خواهان دموکرات و لائيک – واحد پاريس
نگاهی به شرایط و اوضاع کنونی جنبش زنان در ایران
ارزیابی وضعیت سیاسی ایران و چشم انداز تحولات آینده
تا ملی بر سه جنبش سیاسی - اجتماعی و مدنی در یکسال اخیر : کارگران، وبلاگ نویس ها واقلیت های ملی یا قومی
شنبه ۱4 ژانویه ۲۰۰6
ساعت:۱۵ تا ۱۹
Paroisse Saint Hippolyte
27 Avenue De Choisy
75013 PARIS
Métro : Porte de Choisy
Monday, December 26, 2005
معصومه شفيعي
تمام کساني که در اين پرونده به طور مستقيم و غير مستقيم نقشي دارند بايد بدانند که سرانجام روزي ـ که خيلي دور نخواهد بود ـ بايد در دادگاهي که توسط همين مردم برگزار مي شود شرکت کرده و پاسخگو باشند.
نکبت اعمال آنان نه تنها خودشان بلکه خانواده و عزيزانشان را نيز در خود فرو خواهد برد .
4 دي ماه 84
کانون وبلاگ نویسان ایران(پنلاگ)
بیانیه کانون وبلاگ نویسان ایران
کانون وبلاگ نویسان ایران( پنلاگ) دستگیری کارگران زحمتکش شرکت واحد را شدیدا محکوم میکند. دولت جمهوری اسلامی ایران به جای ترتیب اثر دادن به خواستههای بر حق صنفی کارگران شرکت واحد و بهبود وضع اسف بار معیشتی آنان به روش همیشگی خود میخواهد با سرکوب و دستگیری و ارعاب کارگران اعتصاب آنها را در هم بشکند
کانون وبلاگ نویسان ایران(پنلاگ) خواهان آزادی بی قید و شرط رئیس و اعضای هیات مدیره سندیكای كارگران شركت واحد آقایان منصور اصانلو؛سعید ترابیان، سید داوود رضوی، رضا شهابی، ناصر غلامی، حمید زندی، صادق محمدی، صادق خندان، علی ابراهیمی، امیر تاخیری، علی قربانیان، رضا شهابی، ارسلان زرگریان و حسین مهدیخانی میباشد. کانون وبلاگ نویسان ایران (پنلاگ) از همه وبلاگ نویسان تقاضا میکند با پخش اخبار این اعتصاب و نوشتن در باره آن در وبلاگهای خود از کارگران شریف شرکت واحد حمایت کنند. پنلاگ همچنین از همه سازمانهای طرفدار حقوق بشر انتظار دارد با اعتراض گسترده و شدید به دولت ایران خواهان تضمین امنیت جانی اعتصابیون و خانوادههای آنان شوند و نگذارند این اعتصاب صنفی با روش همیشگی دولت ایران یعنی کشتار و اعدام خاتمه پیدا کند.
کانون وبلاگ نویسان ایران(پنلاگ)
Sunday, December 25, 2005
شوراي ملي مقاومت ايران
به حمايت از كاركنان شركت واحد تهران
يکشنبه، ۴ دي، ۱۳۸۴ - ۱۱:۱۱
مقاومت ايران عموم مردم تهران بهويژه زحمتكشان و كارگران را به حمايت از اعتصاب كاركنان شركت واحد تهران و خواستهاي بر حق آنان و مقابله با توطئهها و تدابير سركوبگرانه رژيم آخوندي فراميخواند.
وضعيت كاركنان شركت واحد كه سالهاست از تنگناهاي معيشتي، كمبود دستمزدها، شرايط طاقتفرساي شغلي و فقدان حداقل امتيازهاي حرفهيي و سياستهاي سركوبگرانه رژيم آخوندي رنج ميبرند، در ماههاي گذشته، بعد از روي كار آمدن پاسدار احمدينژاد به مراتب وخيمتر شده است.
كارگزاران رژيم آخوندي در ماههاي اخير تلاش كردند تا با ايجاد تفرقه بين كاركنان شركت واحد از پاسخ دادن به خواستهاي حقه آنان طفره بروند، حقوق معوقه آنان را پرداخت نكنند و در عين حال از شكلگيري اعتراضات و اعتصابات در شركت واحد جلوگيري كنند.
در هفته هاي اخير نيروهاي سركوبگر، شماري از كاركنان شركت واحد را دستگير كردند. برخي از دستگيرشدگان در زندان اوين و برخي ديگر در زندانهاي وزارت اطلاعات بسر ميبرند. سايت اينترنتي كاركنان را تعطيل كردهاند. رژيم آخوندي از شكلگيري هرگونه سنديكا يا تشكل مستقل كاركنان جلوگيري ميكند.
شوراهاي ضدكارگري موسوم به شوراهاي اسلامي كارگران عملاً بخشي از ماشين جهنمي رژيم آخوندي براي سركوب كارگران ميباشد و خانههاي كارگر نيز عملاً تحت كنترل همين شوراهاي ضدكارگري است.
مقاومت ايران خواستار محكوميت سياستهاي ضدكارگري و سركوبگرانه رژيم آخوندي از سوي سنديكاها و اتحاديههاي كارگري و سازمانهاي بينالمللي مدافع حقوق كارگران ميباشد و از سازمان بينالمللي كار ميخواهد در كنفرانس آتي خود در ژنو رسيدگي به وضعيت كارگران ايراني را در دستور كار قرار دهد.
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
4دي1384 (25دسامبر2005)
Saturday, December 24, 2005
بيانيهي كانون نويسندگان ايران
مردم شريف و آزاده ي ايران
در نخستين ساعات بامداد روز پنچشنبه اول دي ماه ، اعضاي هيات مديره سنديكاي كارگران شركت واحد به دستور دادستان تهران در منزلشان در ساعتي معين ، بي هيچ اخطار قبلي ، بطور جداگانه و ناگهاني در وضعيتي كاملا نامناسب از ميان خانواده هايشان بيرون كشيده شده و بازداشت شدند. چنانكه مي دانيد اين اعضاء چند ماه پيش در دفتر سنديكاي خود از سوي يك جريان شناخته و حمايت شده شديدا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و شماري از آنان چاقو خوردند و زبان يكي از ايشان توسط مهاجمان بريده شد. اين اعضاء سنديكا در حالي كه منتظر دريافت نتيجه شكايت خود از مهاجمان از سوي دستگاه قضايي كشور بودند، بجاي آن با اين بازداشت ناگهاني روبرو شدند.
مردم شريف و مسئو ل ايران
كانون نويسندگان ايران به حكم شرافت و آزادي انديشه و بيان و به پاس مسئوليت قلم در برابر حقوق فردي و اجتماعي ، پيش از اين نيز آزار اعضاي سنديكا را محكوم و با آنان همدردي كرده بود. اكنون بار ديگر شاهد همان برخوردهاي ضد انساني با ستم ديدگان هستيم . اين گونه رفتارهاي ضدآزادي و سركوبهاي حساب شده و حذفي عليه حق تشكل و آزادي بيان در كشور ما، با هيچ يك از موازين انساني سازگاري ندارد ، ما را نيز همانند ديگر تشكل هاي آزاد و مستقل به شدت نگران كرده است .
كانون نويسندگان ايران ضمن فراخواندن هم دلي ها و هم كاري هاي مردم و تشكل هاي مستقل و آزاد و كارگري در ايران و جهان براي نجات جان اين فعالان سنديكايي و دفاع از حقوق ايشان براي داشتن تشكل مستقل ، هرگونه بازداشت و برخورد با فعالان كارگري و تشكل ها را محكوم مي كند و خواهان آزادي فوري و ادامه فعاليت و حق آزادي بيان ايشان است .
كانون نويسندگان ايران2 / 10 / 1384
وبلاگ ویژه پشتیبانی از رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی
در اعتراض به بازداشت ۸ تن از اعضای سندیکای اتوبوس رانی
و در حمایت ازاعتصاب سراسری روز یکشنبه ی کارگران و رانندگان اتوبوس در تهران وحومه روز
یک شنبه تمام وبلاگ هایمان را به نام سندیکای اتوبوس رانی آپ کنیم و یا لوگوی سندیکا را در وبلاگ خود قرار دهیم و به این وبلاگ لینک کنیم.
رانندگان و کلیه کارکنان شرکت واحد در اعتراض به بازداشت
رهبران و اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوس رانی
روز یکشنبه ۴ دی ماه از ساعت ۶ صبح دست از کار می کشند.
دوستانی که در این حرکت شرکت می کنند
نام و آدرس وبلاگشان را در قسمت نظرخواهی وبلاگ سندیکای اتوبوس رانی بگذارند
تا در این وبلاگ لینکشان به عنوان حامی درج شود.
http://otobos1.blogfa.com/post-11.aspx
پشتیبانان
نوید * لنگر *آشوب *شهرمن *کوچه *خسن آقا *جوان سوسیالیست *نسل فردا*علامه بلاگ *گیلیران *عنكبوت *سمكو *یک گیله مرد *نانا *بیانیه/فراخوان *مردپیر*زنانه ها *سرزمین آفتاب * پرنیان * در دفاع از سوسیالیسم * ناقوس *بادبان * نیاک* یاردبستانی *همبستگی کارگری *سیاهکل *لج ور * به یاد شادروان علی اردلان*دانش آموزان مبارز * چاله میدان * اخبار سایت های فیلتر شده * زیر چتر چهل تیکه* جنبش نو * سنگ صبور * از میان سنگ و ریگ * علی کوچیکه * تریبون جوانان* گاو مقدس *نون و پنیر * کانون ایرانی های آلمان * بلوچ * اشرفی * آرمان شهر* انقلاب ۸۴ * چپ نو * عروسک کوکی * من آخرین ترانه بارانم * فضای برای تمام جوانان* آینه های روبرو * هفته های خاکستری * فعال جنبش کارگری * خرس مهربان* زیتون * گندم * کتابخانه چپ * PLL news * نفی * گیسو * اخبار روز
Friday, December 23, 2005
انجمن جوانان وبلاگ نويس در تهران-2 دي 84
با سلام به همه دوستان عزيز:
روز يكشنبه چهارم ديماه كارگران اتوبوس راني به دليل اعتراض به دستگيري دوستان و همچنين رئيس هيات مديره اتوبوس راني در مناطق 10 گانه و اتوبوس برقي از ابتداي صبح تجمع اعتراضي دارند، از شما درخواست داريم كه در اين تجمع شركت نموده و بدين طريق حمايت خود را اتوبوس رانان محروم ميهنمان اعلام كنيد .
اين صنف مدتهاست كه دست به اعتراض عليه سياستهاي ضد مردمي و ضد كارگري رژيم حاكم زده است و حق آن است كه ما نيز از آنان حمايت كنيم. زيرا كه آنان هيچ گناهي ندارند جز درخواست مينيمم حقوق انساني و صنفي و حتي حقوق اندك آنها نيز ماهها پرداخت نميشود .
به راستي كه اين پاسدار جنايتكار كه خود را رئيس جمهور ”فقرا” نيز نام نهاده ، جز سركوب و اختناق و فقر و نيستي چيزي براي مردم محروم ما به ارمغان نياوره است . پس از شما درخواست داريم كه براي اعاده حيثيت اين صنف شريف و مقاوم، در تجمع روز يكشنبه فعالانه شركت كنيد.
به اميد پيروزي و احقاق حقوق حقه كارگران و كارمندان و معلمين و ساير اصناف ميهن. اين پيروزي نصيب ما نخواهد شد الا با اعتراض و مقاومت بر عليه سياستهاي سركوبگرانه نظام حاكم.
انجمن جوانان وبلاگ نويس در تهران-2 دي 84
gholeh501z@yahoo.com
هزاران کارگر از اين فراخوان
تشکل کارگري را به نيروي خود ايجاد کنيم!
----------
درباره " کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري"و
----------
اساسنامه " کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري"و
----------
فراخوان سنديکاي کارگران شرکت واحد به اعتصاب
"کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري "
----------
گزارشي از تجمع اعتراضي کارگران شرکت واحد
"کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري "
----------
تجمع کارگران شرکت واحد
"کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري "
----------
بازداشت اعضاي هيئت مديره سنديکاي کارگران شرکت واحد
"کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري "
کارگران ، اتحاديه های کارگری و سازمان های چپ و راديکال!
بنا به خبری که از تهران منتشر شده، صبح روز پنجشبه 1 دی ماه 84 برابر با 22 دسامبر٢٠٠٥; 12 تن از اعضای هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد توسط نيروهای سرکوبگر وزارت اطلاعات رژيم حامی سرمايه بازداشت شده اند.
ما تعرض و دستگيرى اعضاى هيئت مديره سنديكاى كارگران شركت واحد را تعرض به كل طبقه كارگر ايران ميدانيم و آن را بشدت محکوم ميکنيم ٠ از تمام کارگران، اتحاديه های کارگری و سازمان های چپ و راديکال ميخواهيم که اين عمل ضدکارگری رژيم اسلامى سرمايه را محکوم کنند و يك صدا و متحد خواستار آزادی فوری بازداشت شده گان گردند.
زنده باد اتحاد و همبستگی کارگرى
انجمن کارگری جمال چراغ ويسی
2005-12-23
www.akjamal.com
Thursday, December 22, 2005
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
نهادهای مدافع حقوق بشر !
ايرانيان مدافع حقوق بشر !
در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم :
بین المللی :
1 ـ اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای نگرانی خود در مورد تخطی از حق آزادی بیان و حق آزادی تشکل ها با دولت جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد. در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به ماده 19 معاهده بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که حق آزادی بیان را جایز می شمارد ؛ اتحادیه اروپا از اینکه شهروندان ایرانی نمی توانند از حق آزادی بیان و حق آزادی تشکل ها بهره مند شوند اظهار تاسف نمود.(ایلنا 2/9/84 )
2 ـ هشتاد نماینده پارلمان ایتالیا در بیانیه ای از دولت جمهوری اسلامی ایران خواهان آزادی فوری اکبر گنجی روزنامه نگار زندانی شدند. در بیانیه نمایندگان پارلمان ایتالیا آمده است « ما امضاء کنندگان بعد از دریافت آخرین اخبار از وضعیت اکبر گنجی که از سوی نیروهای ویژه دادستان تهران سعید مرتضوی تهدید به مرگ شده است از دولت جمهوری اسلامی ایران می خواهیم داروهای ضروری برای درمان بیماری آسم و همچنین داروی مناسب برای تنظیم فشار خون او که بر اثر سوء تغذیعه پایین آمده است را در اختیارش قرار دهد . می خواهیم در زندان غذای مناسب به او داده شود و همچنین حق قانونی ملاقات با خانواده و وکیل مدافع را داشته باشد. ما خواهان آزادی فوری اکبر گنجی از زندان هستیم چرا که در حال حاضر وضعیت جسمانی او خطرناک است و همچنین از دولت ایران می خواهیم امنیت جانی گنجی را تضمین کند و مصوبات اتحادیه اروپا که بارها خواستار آزادی او و رعایت حقوق بشر در ایران شده را رعایت کند.» ( دویچه وله 11/9/84 )
3 ـ وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه ای در بروکسل اعلام کردند: وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر از گذشته شده و جمهوری اسلامی از اصلاح قوانین و تغییر قوانینی که لطمه به حقوق بشر محسوب می شود خودداری می کند. ( رادیو فردا 21 /9/84 )
4 ـ خانم لوئیس آربور کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور اسلامی ایران ، با تاکید بر درخواست تابستان گذشته کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل خواستار آزادی فوری اکبر گنجی شد.( امروز 23/ 9/ 84 )
5ـ مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، قطعنامه پیشنهادی در رابطه با نقض حقوق بشر توسط حکومت ایران را با 75 رای موافق در مقابل 50 رای مخالف و 43 رای ممتنع به تصویب رساند. در این قطعنامه در مورد تداوم کاربرد شکنجه و رفتارها و مجازاتهای بیرحمانه ، غیر بشری و تحقیر آمیز بازداشت شدگان در ایران ، ابراز نگرانی جدی شده است . اعدام در ملاء عام و مجازات مرگ برای کودکان ، نقض حقوق اقلیتهای قومی ، ارعاب فعالان حقوق بشر ، روزنامه نگاران ، وبلاگ نویسان و پیگرد قضایی آنان موضاعات دیگری هستند که در قطعنامه علیه حکومت ایران مطرح گردیده است. این قطعنامه به اعراب ، کردها ، بلوچها ، مسیحیان ، یهودیان ، مسلمانان سنی مذهب و بهائیان به عنوان گروههایی که به دلایل مذهبی ، قومی و زبانی مورد تبعیض قرار می گیرند اشاره کرده و از دولت ایران خواسته تا به نقض حقوق بشر بر علیه این اقلیتها « در قانون ودر عمل » پایان دهد. ( بی بی سی 27/9/84 )
6 ـ اتحادیه اروپا با صدور اعلامیه ای ابراز نگرانی عمیق کرده که وضعیت حقوق بشر طی سالهای اخیر در ایران نه تنها بهبود چشمگیری پیدا نکرده بلکه از بسیاری جهات بدتر هم شده است . اعلامیه محکومیت نقض حقوق بشر توسط حکومت ایران را علاوه بر 25 کشور عضو اتحادیه اروپا 13 کشور دیگراروپایی نیز امضاء کرده اند. اجرای پی در پی مجازات اعدام ، اعدامها در ملاء عام ، اجرای حکم اعدام کودکان در سال جاری که بیش از همه سالهای اخیر بوده است ، اعمال محدویت شدید برای آزادی بیان و سانسور گسترده مطبوعات و سایتهای اینترنتی ، گزارشهای حاکی از شکنجه ، ارعاب و سرکوب و نحوه رفتار با اقلیتهای مذهبی و قومی از جمله دیگر موارد نگرانی اتحادیه اروپا هستند . در این اطلاعیه همچنین از اکبر گنجی روزنامه نگار و وکیل او ، عبدالفتاح سلطانی که هر دو در زندان بسر می برند، به عنوان « زندانیان عقیدتی » نام برده شده است. ( بی بی سی 29/9/84 )
توقیف نشریات دانشجویی :
7 ـ نشریه دانشجویی « قیزیل اوزن » به مدیر مسئولی ریحانه پورغنی ،به علت چاپ ویژه نامه ای با محوریت نقض حقوق بشر و حقوق اولیه انسانی در رابطه با به زندان محکوم شدن عباس لسانی از فعالین سیاسی آذربایجانی ، به اتهام تجزیه طلبی و ترویج اختلاف بین ترک و فارس بدستور هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه زنجان توقیف گردید.
(ایلنا 14/9/84)
8 ـ یک شماره از نشریه دانشجویی « چار برگ » که از سوی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی منتشر می شد، به علت چاپ ویژه نامه در مورد حوادث اخیر کردستان توقیف گردید. ( شرق 21/9/84 )
جلوگیری از برگزاری مراسم روز دانشجو :
9 ـ مراسم روز دانشجو در دانشگاه علم و صنعت تهران از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. قرار بود این مراسم تحت عنوان « جنبش دانشجویی نیم قرن مبارزه » با سخنرانی علی اکبر موسوی خوئینی ، محمد علی ابطحی ، محسن میردامادی و رضا علیجانی برگزار شود.( ایلنا 13/9/84 )
10 ـ مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی گیلان از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید.( ادوار نیوز 13/9/84 )
11ـ مراسم روز دانشجو در دانشگاه سیستان و بلوچستان از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. قرار بود در این مراسم مهندس لطف الله میثمی ، دکتر حاتم قادری و صدر جوادی سخنرانی کنند. قرار است انجمن اسلامی دانشجویان در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی و جو امنیتی حاکم بر دانشگاهها سه روز را با عنوانهای آزادی زندانیان سیاسی ، اعتراض به نقض حقوق بشر ، هجمه به حرمت دانشجو و دانشگاه روزه سیاسی بگیرند. ( ادوار نیوز 13/9/84 )
12 ـ مراسم سخنرانی مهندس لطف الله میثمی مدیر مسئول دوماهنامه « چشم انداز ایران » به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه تربیت معلم سبزوار از سوی هیئت نظارت دانشگاه لغو گردید.( ایسنا 13/9/84 )
13 ـ مراسم روز دانشجو در دانشگاه خیام مشهد، از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید.( ایسنا 15/9/84 )
14 ـ سخنرانی علی اکبر موسوی خوئینی و عبدالله مومنی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی ایران از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. ( ایلنا 15/9/84 )
15 ـ سخنرانی سعید حبیبی و رضا دلبری به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه بوعلی سینای همدان ،از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. ( ایسنا 15/9/84 )
16 ـ سخنرانی رضا دلبری ، علی اکبر موسوی خوئینی و عبدالله مومنی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه مازندران ، از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. (شرق 16/9/84)
17 ـ سخنرانی عباس عبدی ، خشایار دیهیمی و دکتر حاتم قادری به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه صنعتی شریف، از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. (شرق 16/9/84)
18 ـ سخنرانی دکتر ابراهیم یزدی و دکتر سید محمد سیف زاده به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه تربیت معلم، واحد کرج از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. (ایسنا 18/9/84)
19 ـ سخنرانی سعید حبیبی و عبدالله مومنی در دانشگاه الزهرا، با عنوان « چشم انداز آینده جنبش دانشجویی » از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. (ادوار نیوز 20/9/84)
20 ـ مراسم روز دانشجو در دانشگاه نهاوند توسط حراست دانشگاه لغو گردید و تعدادی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه توسط حراست و رئیس دانشگاه و سایر نهادهای امنیتی مورد تهدید و بازجویی قرار گرفته اند. دانشجویان از فعالین ملی ـ مذهبی و هبران جبهه مشارکت برای سخنرانی در روز دانشجو دعوت بعمل آورده بودند.(طنین سکوت 22/9/ 84)
21 ـ مراسم روز دانشجو در دانشگاه خمینی قزوین و بزرگداشت شاعر معاصر مهدی اخوان ثالث ، از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید.( امروز 23/9/84 )
22 ـ سخنرانی دکتر مصطفی معین به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه اراک ، از سوی هیئت نظارت بر دانشگاه لغو گردید. ( امروز 23/9/84 )
دانشجويان : احکام صادره شده توسط دادگاه ها
23 ـ اکبر عطری عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت ، به اتهام راه اندازی تجمعات غیرقانونی، اقدام علیه امنیت کشور، سخنرانی در دانشگاهها دایر بر تبلیغ علیه نظام ، توهین به خامنه ای ، توهین به مقدسات و مسئولین کشور ، نشر اکاذیب و تمرد از دستور پلیس با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم گردید. ( ایلنا 5/9/84 )
24 ـ فرید مدرسی دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی ، به علت حمایت از حقوق انسانی دکتر هاشم آغاجری در آذر 1381 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به 8 ماه حبس تعلیقی محکوم شد. ( ایلنا 16/9/84 )
25 ـ علی پاسبار دانشجوی دانشگاه تبریز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی ، عبور غیر قانونی از مرز ، ایجاد اغتشاش و آشوب ، همکاری با حزب حیات آزاد کردستان در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان بوکان به 3 سال حبس تعزیری محکوم گردید. نامبرده در جریان اعتراضات مردمی تابستان مدتی در بازداشت بود. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 22/9/84 )
26 ـ محمد خانی دانشجوی رشته تعاون و رفاه دانشگاه علامه طباطبایی به اتهام شرکت در « تجمعی در مقابل دانشگاه تهران ، ترغیب دانشجویان به تحصن در خوابگاه برامینی در باره انتخابات ریاست جمهوری و آسیب رساندن به اموال عمومی دانشگاه در چند تجمع » به حکم کمیته انضباطی دانشگاه یک ترم از تحصیل محروم شد. ( سایت آشوب 27/9/84)
27 ـ امیر حسین بلالی دانشجوی دانشگاه امیر کبیر در دادگاه تجدید نظر استان تهران به پرداخت یک میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. ( ایلنا 27/9/84 )
28 ـ عبدالله مومنی عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت ( طیف علامه ) ، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی ، تبلیغ علیه نظام و انجام مصاحبه ها و سخنرانی هایی علیه نظام با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران با استناد به قانون مجازات اسلامی به پنج سال حبس تعلیقی و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم گردید. ( ایسنا 29/9/84 )
دانشجویان :بازجویی
29 ـ آرمین سلماسی سردبیر نشریه دانشجویی « سپیده» به اتهام نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و اقدام علیه امنیت ملی با شکایت سپاه پاسداران در شعبه ششم دادسرای کارکنان دولت مورد بازجویی قرار گرفت. ( ایسنا 23/9/84)
دانشجویان : دستگیری
30 ـ دو دانشجوی دختر دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ، توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. ( امروز 16/9/84
دانشجویان :اخراج از دانشگاه
31 ـ امیررضا اردلان دانشجوی ترم ششم رشته روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا ، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به در خواست اداره اطلاعات شهرضا به حکم کمیته انضباطی از دانشگاه اخراج و از ادامه تحصیل منع شد. ( ایلنا 30/9/84 )
دانشجویان :اخراج از خوابگاه
32 ـ دستور اخراج علیرضا اردلان دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی ، از خوابگاه دانشجویی توسط کمیته انضباطی دانشگاه صادر شد. ( آفتاب 15/9/84 )
دانشجويان : ضرب و شتم
33 ـ سینا صحرا نشین دانشجوی دانشگاه کردستان،توسط یکی از ماموران حراست دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به بیمارستان بعثت سنندج منتقل گردید. ( ایسنا 1/9/84 )
34 ـ طرفداران حجت اسلام عباسعلی عمید زنجانی رئیس انتصابی دانشگاه تهران ( بسیج دانشجویی ) ، به بهانه اهانت به ساحت روحانیت با حمله به دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران اقدام به ضرب و شتم دانشجویان نمودند. ( فراکسیون دمکراسی خواه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران 7/9/84 )
دانشجویان :احضار به دادگاه
35 ـ داود دشتبانی دبیرانجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی به اتهام اهانت به روحانیت به شعبه ششم دادسرای کارکنان دولت احضار شد. ( ایسنا 8/9/84 )
36 ـ مهدی مکارمی و 4 دانشجوی دیگر دانشگاه شهر کرد ، به اتهام توهین به مقدسات و برهم زدن نظم دانشگاه به دادگاه احضار شدند. این دانشجویان در خرداد ماه سال جاری دست به اعتصاب غذا زده بودند که مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. ( ایسنا 8/9/84 )
37 ـ داود حسن پور دانشجوی دانشگاه تهران ، جهت محاکمه به شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران احضار شد. ( ایلنا 13/9/84 )
38 ـ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با انتشار اطلاعیه ای اسامی و مشخصات سیزده نفر از اعضای شورای مرکزی خود را که در سالهای 77تا 1384 بارها توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی دستگیر و در دادگاههای عمومی و انقلاب محاکمه و مورد مجازات قرار گرفته اند را اعلام نمود: احمد امدادی ، علی اصغر ذوالقدر ، سعید نعیمی ، رضا عباسی ، عبدالصمد محمدی ، عباس شهبازی ، رحیم حسنی تبار ، امید مدنی ،حجت منتظری ، مسعود ساکی ، مهران گودرزیار ، سپیده گرجی ، زینب کشاورز .( ادوار نیوز 17/9/84 )
مطبوعات : احضار روزنامه نگاران
39 ـ ثریا عزیز پناه مدیر مسئول نشریه « راسان » به اتهام نشر اکاذیب به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مریوان احضار شد. ( ایسنا 2/9/84 )
40 ـ رضا حقیقت نژاد سردبیر روزنامه « خاتم یزد » به اتهام اشاعه فرهنگ ابتذال و فحشاء و توهین به مردم متدین یزد از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد اخطار کتبی دریافت کرد. ( ایسنا 2/9/84 )
41 ـ احمد صفایی فر مدیر مسئول روزنامه توقیف شده « اخبار » با شکایت مدعی العموم به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. ( ایلنا 11/9/84 )
42 ـ مدیر مسئول نشریه « صبح جوان » به اتهام استفاده ابزاری از افراد در تصاویر ، اشاعه منکرات و انتشار مطالب خلاف عفت عمومی از طریق انتشار ویژه نامه سینمای هند با شکایت مدعی العموم جهت بازجویی به دادسرای کارکنان دولت احضار شد.(ایلنا 12/9/84 )
43 ـ کیوان صمیمی مدیر مسئول ماهنامه « نامه » به علت چاپ ویژه نامه بحران هستهای شماره مهر 84 از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تذکر کتبی دریافت نمود. در نامه اعتراضی هیئت نظارت ویژه نامه بحران هسته ای مغایر با منافع ملی کشور اعلام شده است. ( ایلنا 7/9/84 )
44 ـ سعید حجاریان مدیر مسئول روزنامه توقیف شده « صبح امروز » به اتهام نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف واقع با شکایت مدعی العموم جهت بازجویی به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. ( ایلنا 12/9/84 )
45 ـ مدیر مسئول هفته نامه « زمان» به اتهام نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف واقع با شکایت شورای شهر لواسانات جهت بازجویی به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. ( ایلنا 12/9/84 )
46 ـ مدیر مسئول نشریه « مهد ایران » به اتهام نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف واقع با شکایت مدعی العموم جهت بازجویی به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. ( ایلنا 13/9/84 )
47 ـ مدیر مسئول روزنامه « گلستان » به اتهام نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، انتشار مطالب خلاف واقع و چاپ تصاویر خلاف عفت عمومی با شکایت مدعی العموم جهت بازجویی به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. ( ایلنا 13/9/84 )
48 ـ کیوان صمیمی مدیر مسئول ماهنامه « نامه » به علت چاپ مقالات دکتر حبیب الله پیمان و دکتر جلال جلالی زاده در شماره 41 نشریه از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تذکر کتبی دریافت نمود. ( ایلنا 15/9/84 )
49 ـ لطف الله میثمی مدیر مسئول دو ماهنامه « چشم انداز ایران » به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع، نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، افتراء و توهین با شکایت مدعی العموم جهت محاکمه به شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران احضار شد. ( ایسنا 20/9/84 )
50 ـ مرتضی لطفی مدیر مسئول روزنامه « کار و کارگر » با شکایت مدیر عامل شرکت تجهیزات مدارس ایران به دادسرای کارکنان دولت احضار شد. ( اعتماد 28/9/84 )
مطبوعات : بازجویی روزنامه نگاران
51 ـ حمید رضا جلایی پور مدیر مسئول روزنامه توقیف شده « نوسازی » به اتهام تخلف از قانون مطبوعات با شکایت مدعی العموم در شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران تفهیم اتهام شد و با قرار کفالت آزاد شد. ( ایلنا 1/9/84 )
52 ـ مدیر مسئول روزنامه « افتخار » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت مقامات قضایی استان خوزستان در شعبه 7 کارکنان دولت مورد بازجویی قرار گرفت.
( ایلنا 22/9/84 )
مطبوعات : محاکمه روزنامه نگاران
53 ـ عبدالله ناصری مدیر عامل اسبق خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران « ایرنا » به علت انتشار گزارش نظر سنجی مربوط به برقراری رابطه بین ایران و امریکا به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت مدعی العموم در شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران به ریاست قاضی حسینیان محاکمه شد. لازم به یاد آوری است که این نظرسنجی به درخواست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ، و توسط سه موسسه دولتی وابسته به وزارت اطلاعات ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاد دانشگاهی انجام گرفت. ( ایسنا 2/9/84 )
54ـ علیرضا خوش اندام مدیر مسئول نشریه «روانشناسی جامعه»به اتهام اشاعه منکرات و مطالب خلاف عفت عمومی با شکایت جمعی از ایثارگران و مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایسنا 13/9/84 )
55 ـ مجید قاسمی فیض آبادی مدیر مسئول اسبق روزنامه توقیف شده « نسیم صبا » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، انتشار مطالب خلاف واقع و تبلیغ علیه نظام از طریق چاپ نظرات مهدی کروبی ، حسین انصاریراد و علی شکوریراد در مورد پرونده قتل زهرا کاظمی ، و چاپ نظر ماشاالله شمس الواعظین در رابطه با آزاد شدن سعید عسکر ، درج نظر ناصر قوامی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ششم تحت عنوان « بین برخی کانون های قدرت و کانون های خود سر هماهنگی وجود دارد» و نظرات سعید حجاریان تحت عنوان « اصلاحات مرد زنده باد اصلاحات » با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 13/9/84 )
56 ـ ناهید پیروار مدیرمسئول روزنامه «صبح کرج »به اتهام نشر اکاذیب بهقصدتشویش اذهان عمومی و افتراء با شکایت بسیج سپاه پاسداران و مدعی العموم بصورت غیابی در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد.(ایسنا 13/9/84)
57 ـ علی نوروزی مدیر مسئول نشریه « خورشید نیمروز» به علت اختصاص دادن شماره 14 نشریه به مخالفت با حمله آمریکا به عراق و جنگ به اتهام انتشار تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی با شکایت نیروی انتظامی در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد.(ایسنا 20/9/84)
58 ـ سید مسعود فخری طباطبایی مدیر مسئول نشریه « سینمای امروز » به اتهام استفاده از تصاویر افراد با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایسنا 20/9/84 )
59 ـ نگار اسکندرفر مدیر مسئول ماهنامه توقیف شده فرهنگی، ادبی و اجتماعی « کارنامه » به علت چاپ داستان « دزد مونا در سه کشور » به اتهام انتشار مطالب خلاف عفت و اخلاق عمومی با شکایت هیئت نظارت بر مطبوعات و مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایسنا 20/9/84 )
60 ـ جواد دهقانی تفتی خبرنگار روزنامه « همبستگی » در یزد به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت رئیس دادگستری یزد در شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران به ریاست قاضی حسینیان محاکمه شد. ( ایلنا 26/9/84 )
61 ـ عیسی خان حاتمی مدیر مسئول ماهنامه « ایران مهر » به اتهام تبلیغ علیه نظام ، اهانت و افتراء نسبت به شورای نگهبان با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 27/9/84 )
62 ـ محمد وکیلی مدیر مسئول روزنامه « ابتکار» به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع، تبلیغ علیه نظام با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 27/9/84 )
63 ـ علی یوسف پور مدیر مسئول روزنامه « سیاست روز » به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع، با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. (ایلنا 27/9/84 )
64 ـ رویا طلوعی ، اجلال قوامی و سعید ساعدی از روزنامه نگاران کرد که پس از اعتراضات مردمی در مرداد ماه گذشته در شهر سنندج بازداشت و مدت 66 روز در سلول انفرادی تحت آزار و شکنجه قرار داشتند، هر کدام با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شدند. براساس کیفرخواست دادستانی به عنوان متهمین ردیف اول تا سوم به اتهام رهبری و سازماندهی تظاهرات سنندج و اقدام علیه امنیت ملی محارب شناخته شده اند و بصورت غیر علنی در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شدند. ( ایرنا 30/9/84 )
مطبوعات : احکام صادره شده توسط دادگاه ها
65 ـ مادح احمدی عضو هیئت تحریریه هفته نامه توقیف شده « آسو » پس از چهار ماه بازداشت موقت با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. این روزنامه نگار به اتهام اقدام علیه امنیت ملی ، مصاحبه با رسانه های بیگانه، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، و متهم کردن نظام به نقض حقوق بشر قرار است در دادگاه انقلاب مریوان محاکمه شود. نامبرده به اتهام خروج غیر قانونی از مرز به یکسال حبس و 50 ضربه شلاق محکوم شده است. لازم به یادآوری است که این روزنامه نگار پس از اعتصاب غذا و دوختن دهان خود با نخ و سوزن از زندان آزاد شد. (ایلنا 7/9/84 )
66 ـ حکم دو سال حبس تعزیری مجتبی سمیعی نژاد وبلاگ نویس زندانی به اتهام توهین به خامنه ای در شعبه هفت هیئت تشخیص دیوان عالی کشور تائید شد.(ادوار نیوز 21/9 /84 )
67 ـ قلی شیخی مدیر مسئول روزنامه « توسعه » به اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به پرداخت یک میلیون تومان جزای نقدی و 2 سال حبس تعلیقی محکوم گردید. ( ایلنا 27/9/84
68 ـ علی صالح آبادی مدیر مسئول روزنامه « همبستگی » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به یکسال حبس تعلیقی محکوم گردید. ( ایلنا 29/9/84 )
کتابهای توقیف شده :
69 ـ به گفته محمد جواد مظفر مدیر انتشارات کویر ، کتاب « فریاد کوی » روایتی از واقعه کوی دانشگاه در تیر 78 نوشته دکتر داود روشنی ، کتاب « محمدعلی فروغی و ساختارهای نوین مدنی » نوشته علی اصغر حقدار از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه خروج از صحافی را دریافت نکردند. ( امروز 7/9/84 )
سایتهای توقیف شده :
70 ـ سایت خبری « رویداد » وابسته به کمیته اطلاع رسانی جبهه مشارکت ایران اسلامی بدستور مقامات حکومتی توسط اداره مخابرات فیلتر شده امکان دسترسی کار بران داخلی به آن میسر نیست . ( ایلنا 13/9/84 )
71 ـ سایت خبری « بازباران » وابسته به شاخه اصفهان جبهه مشارکت ایران اسلامی بدستور مقامات حکومتی توسط اداره مخابرات فیلتر شده امکان دسترسی کار بران داخلی به آن میسر نیست . ( آفتاب 16/9/84 )
اخبار مربوط به فعالين سياسی ، فرهنگی
72 ـ نیروهای امنیتی از برگزاری مراسم هفتمین سالگرد قتل دکتر مجید شریف از قربانیان قتلهای زنجیره ای ، در موسسه اسلامی زنان جلوگیری بعمل آورد. ( ایلنا 3/9/84 )
73 ـ به گفته ماشاالله شمس الواعظین سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات حق آزادی بیان، انتشار آزاد اطلاعات و امنیت جانی و شغلی روزنامه نگاران با شتاب زیادی پسرفت می کند ودر واقع هر سه این حقوق ضایع می شوند. بعد از روی کار آمدن دولت جدید اوضاع از قبل بسیار بدتر و وخیم تر شده است . به گفته نامبرده در حال حاضر تمام مجار ی تولید اطلاعات بسته و دولت بطور رسمی مشغول سانسور است و این سانسور تنها مختص به یک بخش خاص نمی شود بلکه در همه زمینه ها وجود دارد یعنی تمام منظومه فرآوردهای تولید فکر در ایران به چنین وضع اسفباری دچار شده اند.وی به غیر از مطبوعات ، صنعت کتاب و سینما را هم نام برده است. ( روز 30/9/84 )
احضار فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی به دادگاهها
74 ـ محمدظاهر احمدی پور ، هژار رضوی و ناصر یوسفی که درجریان اعتراضات مردمی در شهرستان بانه در مرداد ماه به مدت 40 روز بازداشت و هریک با قرار وثیقه 10 میلیون تومانی از زندان آزاد شده بودند ، به اتهام ایجاد آشوب و اغتشاش و ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان ( پژاک ) به دادگاه انقلاب سقز احضار شدند.( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 6/9/84 )
75 ـ دکتر محمد علی دادخواه وکیل دادگستری و عضو کانون مدافعان حقوق بشر به شعبه هفتم دادسرای کارکنان دولت احضار شد. ( ایلنا 11/9/84 )
76 ـ تعداد 51 نفر از شهروندان سقزی که در جریان اعتراضات مردمی مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و 48 نفر با قرار وثیقه های سنگین از زندان آزاد شدند ، جهت محاکمه به دادگاه انقلاب سقز احضار شدند. اسامی 38 نفر از احضار شدگان به این شرح است : افشین مروتی ، برهان دیوارگر ، رضا عزیزی ، اسعد خیاط باشی ، هادی حیدری، هادی نوری، محمد صالح نصری ، لقمان محمدی ، پیمان مهری ، لقمان مهری ، کیوان قهرمانی ، افشین محمدی ، عباس رمضانزاده ، فتاح رمضانزاده ، شامان بیگلری ، محمد وطن خواه ، طاهر دست برآورده ، شهرام انصاری ، محی الدین آزادی ، سعدی خادمی ، عطاالله محمدزاده ، حسین زینتی ، جعفر شریفی ، شاهو ملکی ، آرام صوفی ، آرام ساتوری ، دیاکو صالحی ، ابراهیم صالحی ، منصور صالحی ، زاهد عبدالله زاده ، جمال شریفی ، کاوه غفاری ، حسین پرکائی . تعدادی از بازداشت شدگان سقز طی نامه ای به سازمان حقوق بشر کردستان اعلام کردند: ما جمعی از بازداشت شدگان مرداد 84 ، توسط اداره اطلاعات سقز به بهانه اقدام علیه امنیت ملی به مدت 20 الی 40 روز در بازداشت به سر بردیم و با قرار وثیقه های 15 تا 50 میلیون تومانی از زندان آزاد شده ایم . سه شبانه روز با دست بند و چشم بند در گرمای مرداد ماه در سلولهای تاریک و فاقد نور و سرویس بهداشتی سرپا و با شکنجه های جسمی و روحی نگهداری نموده و در گرمای تابستان به یک اتاق 20 متری ، با جمعیت 60 الی 80 نفر منتقل نمودند. اکثر این بازداشت شدگان وثیقه خود را کرایه نموده اند و توان پرداخت کرایه ماهیانه وثیقه ها را ندارند. در ضمن برخی از بازداشت شدگان همچون مصطفی توفیقی قبلا مدت 11 سال در زندان بسر برده است . (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 18/9/84)
محاکمه فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی :
77ـ رضا علیجانی ، تقی رحمانی ، هدی صابر و امیر طیرانی از فعالین ملی ـ مذهبی به اتهام تبلیغ علیه نظام ، تشکیل گروه غیر قانونی ، اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران بصورت غیر علنی محاکمه شدند. ( ایسنا 29/9/84 )
78 ـ مهدی امینی زاده ، محمد رضایی ، میکائیل عظیمی و علی اصغر صادقی از اعضای موسسه سپهر اندیشه نوین به اتهام تشکیل گروه غیر قانونی ، تبلیغ علیه نظام ، اجتماع و تبانی با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران بصورت غیر علنی محاکمه شدند. این افراد در جریان اعتراضات دانشجویی خرداد 82 بازداشت شده بودند.(ایلنا 30/9/84)
دستگیری فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی :
79 ـ سامان رسول پور عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به اتهام نشر اکاذیب از طریق مصاحبه با کانالهای خبری در خارج از کشور و اعلام خبر اعتصاب غذا و فشارهای وارده بر خود در طی مدت بازداشت قبلی اش ، بدستور دادگاه مهاباد بازداشت گردید.
( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 18/9/84 )
فعالين سياسی ، فرهنگی : بازجويی و تفهيم اتهام
80 ـ یاشار حکاک پورمراغی عضو شورای هماهنگی سازمان غیر دولتی « خانه فرزندان آذربایجان در مراغه» به اداره اطلاعات سپاه پاسداران مراغه احضار شد. ( پیک ایران 6/9/84 )
فعالين سياسی ، فرهنگی : احکام صادره شده توسط دادگاه ها
81 ـ رضا امینی ، هلمت آذرپور ، و عبدالله محمدی به اتهام همکاری با حزب دمکرات کردستان ایران و فعالیت علیه نظام جمهوری اسلامی ، در شعبه دوم دادگاه انقلاب مهاباد و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور ، به ترتیب به 20 ، 15 و 15 سال حبس محکوم شدند. این زندانیان قبلا در زندان تبریز دست به اعتصاب غذا زده بودند. ( ایلنا 7/9 / 84 )
82 ـ حکم شش ماه حبس تعلیقی مسعود خالقی ، مازیار اصلانی و مهرداد سید عسگری از فعالین سیاسی به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه تجدید نظر استان تهران تائید شد.
(ایسنا 15/9/84 )
83 ـ سعید کلانکی دبیر سابق کمیته دانشجویی دفاع از حقوق زندانیان سیاسی به اتهام عضویت در گروه غیرقانونی و شرکت در تجمعات غیر قانونی به نفع گروههای مخالف جمهوری اسلامی ایران با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به 3 سال حبس تعلیقی محکوم گردید. وی در جریان اعتراضات دانشجویی خرداد 82 بازداشت و با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. ( ایلنا 30/9/84 )
اخبار مربوط به زندانيان سياسی :
84 ـ شهرام پورمنصوری، فرهنگ پورمنصوری و حجت زمانی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر در حمایت از اعتصاب غذای بهروز جاویدتهرانی ، اسد شقاقی و خالد حردانی که از دو هفته پیش آغاز شده ، اعلام اعتصاب غذا نمودند.(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی 6/9/84)
85 ـ مسعود باستانی سردبیر هفته نامه توقیف شده « ندای اصلاحات » در صدمین روز از دوران محکومیت خود طی نامه ای از زندان اراک اعلام کرد: جرم من حمایت از فعالین جامعه مدنی و روشنفکران منزوی شده و تلاش در جهت احقاق حقوق زندانیان سیاسی و مطبوعاتی از جمله هاشم آغاجری ، عباس عبدی ، بهروز گرانپایه ، حسین علی قاضیان ، ناصر زرافشان ، رضا علیجانی ، تقی رحمانی، هدی صابر ، اکبر گنجی و سردبیری هفته نامه ندای اصلاحات می باشد. من اکنون صد روز است که در این زندان علی رغم شرایط نامساعد ، وضعیت اسفناک بهداشتی و رفاهی در معرض ابتلاء به انواع بیماریها ی مختلف از جمله ایدز و هیپاتیت هستم . چرا که به زعم دادستان اراک هنوز از حمایت خویش و فعالیت برای آزادی اکبر گنجی و ناصر زرافشان و سایر زندانیان سیاسی و مطبوعاتی دست برنداشته ام . دادستان همچنان از اعطای مرخصی ماهانه استعلاجی و استحقاقی که حق من است سرباز می زند چرا که به زعم او من یک زندانی شلوغ کارم و اگر به مرخصی بیایم صدای اعتراض خود و رفتار او را به گوش افکار عمومی خواهم رساند. دادستان اراک اصرار دارد که صدور دستور آزادی من تنها منوط به درخواست عفو مشروط و انتشار توبه نامه ای است که در آن من باید از فعالیت های گذشته خویش اعلام پشیمانی کنم . ( ایران ما 9/9/84 )
86 ـ قرار بازداشت عبدالفتاح سلطانی عضو کانون مدافعان حقوق بشر برای مدت 2 ماه دیگر از سوی بازپرس جدید وی تمدید شد. عبدالفتاح سلطانی وکیل مدافع اکبر گنجی ، پرونده قتل زهرا کاظمی و تعدادی دیگر از فعالین سیاسی ، دانشجویی و مطبوعاتی بیش از 4 ماه است که در بازداشت موقت بسر می برد و تا کنون هیچ یک از وکلای او موفق به ملاقات با موکل خود نشده اند. ( ایلنا 14/9/84 )
87 ـ ابراهیم مومنی از زندانیان سیاسی بند 350 زندان اوین که مدت 5 سال است در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد اعلام کرد: مدتهای مدیدی است به علت ضربه ی چاقو یی که در پی نقشه ی قتلم در بازداشتگاه 66 سپاه پاسداران به ناحیه شکم و پای راستم اصابت کرده در رنج و اعضابم بطوریکه در شرایط حاضر جابجایی و خوردن غذا را برایم به حدی مشکل نموده که جز عذاب چاره ای باقی نگذاشته است . در ضمن مدیریت زندان اوین و مقامات بهداری زندان با عمل جراحی ام موافقت نمی کنند.(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی 18/9/84)
88ـ سازمان دفاع ازحقوق بشر کردستان ،به مناسبت روز جهانیحقوق بشر با انتشاراطلاعیه ای اسامی و مشخصات 48 نفر از زندانیان سیاسی ، 10 نفر ازفعالین سیاسی ، مطبوعاتی و مدنی که به زندان محکوم شده و در انتظار اجرای حکم بسر می برند و 22 از نفر ازفعالین سیاسی ، مطبوعاتی و مدنی که در دادگاهها پرونده دارند را اعلام نمود و یاد آور گردید، این زندانیان در دادگاههای منطبق با استانداردهای جهانی محاکمه نشدهاند. آنها از حق داشتن وکیل و محاکمه ای علنی و عادلانه در یک دادگاه مستقل و بیطرف محروم بوده اند. این تشکل از تمامی نهادها و مجامع حقوق بشر در ایران و جهان می خواهد برای آزادی زندانیان سیاسی و مدنی کرد تلاشهای بیشتری به عمل آورند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 18/9/84)
89 ـ فیروز ابوفرحان 23 ساله ، عبدالعلی دوراقی ، کریم دوراقی و عشقی از روشنفکران عرب ایرانی در تظاهرات روز عید فطر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. در اطلاعیه سازمان عفو بین الملل آمده است در تظاهرات روز عید فطر پلیس با ضرب و شتم و شلیک گاز اشک آور تظاهرکنندگان را متفرق و حداقل 81 نفر را بازداشت کردهاند. در اطلاعیه عفو بین الملل از مقامات ایران خواسته شده بازداشت شدگان را آزاد و یا محل بازداشت آنها را اعلام کنند ، علت بازداشت و محاکمه آنها را توضیح بدهند ، آیا دادگاهی تشکیل شده و حق اعتراض و استیناف دارند ، آیا حق داشتن وکیل داشته و دارند. در این اطلاعیه تضمین حکومت ایران دال بر عدم شکنجه در صورت ادامه بازداشت آنها درخواست شده است.
( پیک ایران 19/9/84 )
بازداشتهای دستجمعی :
90 ـ نیروی انتظامی شهرستان اراک 72 نفر را به اتهام فحشاء دستگیر و به مقامات قضایی تحویل دادند. ( اعتماد 10/9/84 )
91 ـ ماموران مدیریت مبارزه با مفاسد اجتماعی نیروی انتظامی 18 پسر و 22 دختر را به جرم شرکت در یک مهمانی شبانه ، عدم رعایت شئونات اسلامی و نوشیدن مشروب دستگیر و به مقامات قضایی تحویل دادند. ( ایران 13/9/84 )
92 ـ نیروی انتظامی شهرستان لاهیجان چهار دختر دانشجو و پنج پسر دانشجو را به اتهام فحشاء دستگیر کردند. ( اعتماد 14/9/84 )
93 ـ به گفته سرهنگ محسن بیگی فرمانده نیروی انتظامی مشهد طی مدت 10 روز ، در زمان اجرای طرح ضربتی « ظفر » 336 مرد به اتهام اراذل و اوباش دستگیر شدند. سنین 65 در صد دستگیر شدگان بین 15 تا 25 سال می باشد. ( ایسنا 22/9/84 )
94 ـ به گفته فولاد آملی رئیس دادگستری استان مازندران 11 زن و 9 مرد به جرم شرکت در مراسم اکس پارتی در شهرستان نوشهر دستگیر و روانه زندان شدند. قرار است این افراد به اتهام جریحه دار کردن عفت و اخلاق عمومی، شرب خمر،داشتن تجهیزات ماهوارهای وبر پایی مجالس لهو و لعب در شعبه 102 دادگاه جزایی نوشهر محاکمه شوند. ( ایسنا 27/9/84 )
95 ـ به گفته حجت اسلام قریشی سرپرست دادگاه تجدید نظر استان قم ، احکام شلاق ، حبس های طولانی ، تبعید و مجازاتهایی از قبیل اعدام داریم که نشان دهنده برخورد قاطع دادگاه کیفری استان است . وی اظهار داشت : 604 نفر در سال جاری محکوم به شلاق شده اند، که از این تعداد 27 نفر در ملاء عام حکمشان اجرا شده است. همچنین 641 نفر محکوم به حبس شده اند.( ایسنا 30/9/84 )
محکومين به اعدام :
96 ـ یک زن به جرم قتل مجتبی 7 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 13 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. ( ایسنا 1/9/84 )
97 ـ رامین 22 ساله به جرم قتل صوفیا 21 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیزمحمدی محکوم به اعدام شد. ( شرق 6/9/84 )
98 ـ براتعلی به جرم قتل مرتضی به حکم قاضی شعبه 1157 دادگاه جزایی تهران محکوم به اعدام شد. ( اعتماد 14/9/84 )
99 ـ زنی بنام اکرم و بهنام به جرم قتل حسین یوسفی 75 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شدند. ( ایران 23/9/84 )
100 ـ حمید رضا 54 ساله به جرم قتل سارا 75 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی محکوم به اعدام شد. ( شرق 23/9/84 )
101 ـ حسین 32 ساله به جرم قتل حسین در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. ( شرق 23/9/84 )
102 ـ محسن ، غلامعلی و عباس به جرم قتل و سرقت مسلحانه در دادگاه جواد آباد ورامین به حکم حجت اسلام ابراهیم عسگری هر کدام از متهمین به تحمل 200 ضربه شلاق و اعدام در ملاء عام محکوم شدند. ( ایران 24 /9/84 )
103 ـ حبیب به جرم زنای محصنه در شعبه 4 دادگاه عمومی میمه اصفهان و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (همشهری 24/9/84)
104 ـ محمد رضا 25 ساله به جرم قتل حمید رضا تیماچی 19 ساله در شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (اعتماد 27/9/84 )
105 ـ حسین 27 ساله به جرم قتل مهدی در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی و با تائید شعبه 37 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. ( همشهری 27/9/84 )
106 ـ شیر آقا 23 ساله به جرم قتل سیف الله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی و با تائید شعبه 27 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. ( همشهری 27/9/84 )
107 ـ به گفته حجت اسلام قریشی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان قم ، شعبه دادگاه کیفری استان به جرایمی اختصاص داده شده، که مجازات آنها قصاص نفس ، اعدام ، رجم و صلب بوده و جرائم مطبوعاتی در این دادگاه رسیدگی می شوند. وی افزود 3 نفر به جرم کودک ربایی در این دادگاه و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شده اند.
(ایسنا 30/9/84)
صدور حکم سنگسار :
108 ـ زنی بنام معصومه به اتهام زنای محصنه در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به سنگسار شد. (همشهری 20/9/84)
قتل مشکوک :
109 ـ داریوش 30 ساله دانشجوی دانشگاه آزاد شیراز به شکل مشکوکی در کلاس درس با ضربات چاقو به قتل رسید. ( اعتماد 1/9/84 )
110ـ اجساد شیخ حسن رستگار 80 ساله امام جماعت اهل سنت مسجد محمد رسول الله کرمانشاه و فرزندش محمد هاشم رستگار در حیاط مسجد پیدا شده ، که اثر ضربات چاقو و اسید بر روی اجساد مشاهده شده است. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 4/9/84 )
111 ـ یک ترکمن ایرانی بنام قربان توری 50 ساله که یازده سال پیش در شهرستان گنبدکاووس به مسیحیت روی آورده بود و در سالهای اخیر به شبانی پروتستان های این شهر برگزیده شده بود ، به ضرب چند گلوله به شکل فجیعی به قتل رسید.برخی از هم پیمانان شبان به قتل رسیده به سایتها ی مسیحی گفته اند در روزهای قبل و بعد از قتل قربان توری ، از سوی نهادهای امنیتی احضار شده بودند. یکی از این افراد که مورد بازجویی قرار گرفته است ، می افزاید : مامورین امنیتی به من هشدار دادند اگر دست از فعالیتهای مذهبی برندارند به سرنوشت قربان توری دچار خواهند شد. لازم به یاد آوری است که پیش از این کشیش مهدی دیباج ، کشیش هاپیک هوسپیان مهر ، کشیش طاطهوس میکائیلیان، کشیش محمدباقر یوسفی و حسین شاه جمالی به جرم مسیحی بودن و مسیحی شدن در سالهای 73 و 1374 توسط ماموران وزارت اطلاعات به قتل رسیدند. (رادیو فردا و آفتاب 14 و 17/9/84)
112 ـ به گفته خانم دیان علایی نماینده جامعه بهائیان در سازمان ملل ، ذبیح الله مهرامی 59 ساله که به علت بهایی بودن از 10 سال پیش در زندان یزد بسر میبرد روز پنج شنبه 24 آذر به شیوه مشکوکی در زندان یزد درگذشت. مهرامی از سال 1995 دستگیر و به اعدام محکوم شد ولی تحت فشار افکار عمومی جهانی محکومیت وی به ابد تقلیل یافت . در ضمن در کمتر از یکسال 59 بهایی بدون هیچ دلیلی دستگیر و زندانی شده اند. ( شهروند 29/9/84 )
قتل مردم توسط نیروهای انتظامی و امنیتی :
113 ـ پویا ابراهیم آبادی 18ساله در روز 13 آذر توسط ماموران کلانتری 13 سنندج بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار می گیرد ، بر اثر شدت جراحات وارده به بیمارستان بعثت سنندج منتقل و در آنجا در گذشت. وجود آثار جراحات برروی سر و صورت متوفی ، دلیل مرگ را ضربه مغزی بیان کرده اند. ( سازمان دفاع از حقوق بشر در کردستان 15/9/84 )
114 ـ حسین مصلحت 22 ساله چوپان روستای « دوله گرم » از توابع شهرستان سردشت بر اثر تیراندازی نیروی انتظامی به قتل رسید. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 22/9/84 )
115 ـ مجید 30 ساله بر اثر تیراندازی گروهبان یکم امیرعلی از نیروی انتظامی در خیابان یوسف زاده تقاطع خیابان نواب تهران به قتل رسید. ( همشهری 27/9/84 )
احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها :
116 ـ سه نفر بنامهای یونس ، حسین و روح الله به جرم تجاوز به یک جوان 19 ساله به حکم دادگاه در زندان وکیل آباد کرمانشاه به دار آویخته شدند. ( ایسنا 1/9/ 84 )
117 ـ اکرم « ن » به جرم قتل مریم « الف » به حکم شعبه 3 دادگاه عمومی شیروان و با تائید دیوان عالی کشور در زندان شهرستان شیروان به دار آویخته شد. ( ایسنا 19/9/84 )
118 ـ عبدالرضا اکبری 28 ساله و سعید اکبری 21 ساله به جرم قتل اسماعیل فتحی زاده 37 ساله و سرقت مسلحانه بدستور قوه قضائیه در اراک در ملاء عام به دار آویخته شدند.
( انتخاب 19/9/84 )
119 ـ غلام به جرم قتل محمد قاجار به حکم قاضی شعبه 1062 مجتمع جنایی تهران و با تائید شعبه 17 دیوان عالی کشور در زندان اوین تهران به دار آویخته شد. (ایران 20/9/84 )
120 ـ رستم تاجیک 20 ساله تبعه افغانستان به جرم قتل نفیسه رفیعی به حکم دادگاه اصفهان و با تائید دیوان عالی کشور در ملاء عام به دار آویخته شد. نامبرده در سن 16 سالگی مرتکب جرم شده بود . سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای نسبت به این حکم ابراز انزجار نمود . فلیپ آلستون نماینده ویژه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد در باره اعدامهای خودسرانه ، صحرایی و بدون محاکمه از مقامات حکومت ایران در خواست کرد که این حکم اعدام اجرا نگردد.( همشهری 20/9/84 )
121 ـ محسن استاد کندی 20 ساله به جرم قتل روح الله انوشیروان 66 ساله ، به حکم قاضی محمد جواد اسماعیلی رئیس شعبه 1157 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور و با تنفیذ رئیس قوه قضائیه در زندان اوین تهران به دار آویخته شد.(ایران 27/9/84 )
122 ـ علی به جرم قتل برادرش محمد در سال 1379 به حکم شعبه 1601دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور در زندان اوین به دار آویخته شد. ( اعتماد 28/9/84 )
صدور احکام قصاص :
123 ـ دست راست و پای چپ عادل « ع » به اتهام سرقت مسلحانه ، به حکم دادگاه انقلاب اسلامی ماهشهر و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور در زندان کارون اهواز قطع گردید.
( ایسنا 6/9/84 )
124 ـ فردین به جرم سرقت براساس قانون مجازات اسلامی در شعبه 156 دادگاه جزایی تهران به قطع دست محکوم گردید. ( شرق 10/9/84 )
ihrnena@gmail.com
30/9/1384
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا : FaalanHRC@yahoo.ca
hoghoghebashar@rahaeii.com انجمن مدافعین حقوق بشرو دمکراسی در ایران – فرانسه
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا : adhri1@yahoo.com
انجمن مدافعين حقوق بشر در ايران ـ بلژيک : kanon253@hotmail.com
info@vzvmiran.de :کانون دفاع از حقوق بشر در ایران - آلمان
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان :
kdaddih@hotmail.com : کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند
info@komitedefa.org : کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com :کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا
noranali2003@yahoo.noکمیته نوران ( کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ) :
yebarak@yahoo.ca : سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا
demokrasi9@yahoo.comکمیته دفاع از آزادی و دمکراسی در ایران – اطریش :
mnrecht@hotmail.com فعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:
کميته اتحاد برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا : updi@libero.it
kupg_iran@yahoo.de کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین:
info@irantestimony.com : Irantestimony - فعالان دفاع از حقوق بشر
Wednesday, December 21, 2005
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
موارد اتهامی وی
بر اساس حکم صادره ایشان با استناد به ماده ی 499 قانون مجازات اسلامی به 3 سال حبس تعزیری محکوم که با استناد به ماده ی 25 دادگاه انقلاب قانون مجازات اسلامی به مدت 5 سال به حالت تعلیق درآمده است.
حکم فوق مربوط با بازداشت وی در جریان ناآرامی های خرداد 82 میباشد که با وثیقه ی 100 میلیونی از زندان آزاد شده بود.
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی 29/9/1384
komitedefa@yahoo.com
اگر مخالف سنگسار هستید!
اگر مخالف حجاب اجباری هستید!
اگر مخالف بازداشت و آزار زنان هستید!
اگر مخالف فرود آمدن شلاق بر پیکر زنان هستید!
اگر مخالف هر شکلی از مرد سالاری هستید!
اگر مخالف کلیه قوانین نابرابر و قرون وسطایی جمهوری اسلامی علیه زنان هستید!
به راهپیمایی بزرگ زنان علیه قوانین زن ستیز جمهوری اسلامی در 8 مارس 2006 بپیوندید!
بیش از 25 سال از حیات یکی از زن ستیز ترین حکومتهای جهان می گذرد. حکومتی که ستم بر زنان و سرکوب و بی حقوقی مفرط آنان یکی از پایه های اصلی اش را تشکیل می دهد.
بیش از 25 سال از مبارزه و مقاومت زنان علیه فرودستی و بی حقوقی شان در همه عرصه های سیاسی، حقوقی، فرهنگی، اقتصادی می گذرد. زنان شلاق، سنگسار، زندان و شکنجه و اعدام را به جان خریدند، اما تن به احکام قرون وسطایی شریعت ندادند.
8 مارس امسال فرصت مناسبی است که بار دیگر همبستگی خود با مبارزات زنان در ایران را اعلام کنیم. و این روز را به یک نمایش شورانگیز وپرشکوه از همبستگی جنبش زنان علیه نظام زن ستیز جمهوری اسلامی بدل کنیم.
ما زنان «کارزار لغو قوانین نابرابر علیه زنان» به مناسبت روز جهانی زن در تدارک راهپیمایی بزرگی از کشور آلمان به هلند هستیم. (جزئیات این راهپیمائی اعتراضی که در مقابل دادگاه بین المللی لاهه ختم خواهد شد متعاقبا به اطلاع همگان خواهد رسید.)
این راهپیمایی :
جای هر زنی است که قلبش از سنگسار خواهرانش در ایران لرزیده است!
جای هر زنی است که طعم تلخ شلاق را در مقابل حق پوشش چشیده است!
جای هر زنی است که حاضر نیست به فرودستی و نیمه بودن انسان تن دهد!
جای هر زنی است که برای حق خود بر بدن خویش مبارزه می کند!
جای هر زنی است که برای حق تعیین سرنوشت خود تلاش می کند!
جای هر زنی است که خواهان حق طلاق، حق سفر، حق سقط جنین، حق حضانت و همه حقوق اولیه انسانی است!
جای هر زنی است که حاضر نیست سرنوشتش را به احکام و قوانین قرون وسطایی جمهوری اسلامی بسپارد!
جای هر زنی است که می خواهد دست دین از کلیه شئونات جامعه بویژه زندگی زنان کوتاه شود!
این راهپیمایی جای همه زنان و مردان آزایخواه و نیروهای سیاسی مترقی و انقلابی است که خواهان آزادی و برابری میان زنان و مردان در همه حیطه های زندگی و رفع هرگونه ستم جنسیتی هستند.
زنان و مردان آزادیخواه!
حضور قدرتمندانه و متحدانه شما در این راهپیمایی موجب خواهد شد که صدای مبارزات حق طلبانه زنان ایران را هرچه رساتر به گوش مردم سراسر جهان برسانیم و جنبش جهانی زنان را علیه قدرتهای امپریالیستی که حافظ مردسالاری در گوشه و کنار و جهان هستند، تقویت کنیم.
باشد تا همگام با مبارزات مردم ایران این نظام قرون وسطائی را برای همیشه به گور بسپاریم.
باشد تا بر تارک این مبارزات، مطالبات و خواسته های زنان چون نگینی بدرخشد. چرا که میزان آزادی و پیشرفت یک جامعه با میزان آزادی و پیشرفت زنان آن جامعه مشخص می شود.
Monday, December 19, 2005
بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا
کوششی بزرگ در خور انسانی بزرگ
سال ۲۰۰۶ را
سال کوروش
بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا سال ۲۰۰۶ را سال گرامیداشت کوروش بزرگ
نامیده است و از همه ایرانیان، سازمان ها، انجمن ها، بنیادها، رسانه های ایرانی
برونمرزی، پژوهشگران، نویسندگان، مترجمین، روزنامه نگاران، هنرمندان، استادان دانشگاه و
انجمن های دانشجویی در سراسر جهان می خواهد که در انجام این کوشش بزرگ میهنی دست
یاری دهند. .
پیشینه
بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا در سال۱۹۹۳ در شهر سیدنی به ثبت رسید و کار خود را در پاسداری از ارزشهای فرهنگی و گرامیداشت سربلندی های ملی و شناساندن فرهنگ ایرانی به دیگر شهروندان استرالیایی ادامه داد. یکی از چشمگیرترین کارهای این بنیاد برگزاری جشنواره بزرگ فرهنگ ایران، مهرگان، در اکتبر ۱۹۹۴ بود که از سوی میهمانان جشنواره بزرگترین رخداد فرهنگی برون مرزی ایران نام گرفت.
۱.
بنیادهای ایرانی، انجمن های فرهنگی، استادان و انجمن های دانشجویان ایرانی برای همکاری با بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا باید از هم اکنون گفتگوهای خود را با سرپرستی دانشگاه ها، شهرداری ها، پارک های همگانی در هر شهر و کشور آغاز کنند و بکوشند تا پروانه برپایی این تندیس با شکوه رادر شهر خود بدست آورند و با برپا کردن این تندیس نام خجسته ایران را در سراسر جهان به نیکی بر افرازند. پس از بدست آوردن پروانه بر پایی این تندیس کار زیر سازی و پی ریزی و ساختمان تختگاه و ستونهای نگهدارنده آن را آغاز کنند و پس از پایان این بخش از کار، تندیس کوروش بزرگ را که از شهر سیدنی استرالیا به آنجا فرستاده خواهد شد بر روی تختگاه ساخته شده استوار نمایند.
این تندیس از سوی بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا پیشکش خواهد گردید و تمامی هزینه های ساخت و پرداخت، جا به جایی و استوار سازی تندیس، زیرسازی و ساختمان تختگاه و پوشش سنگی آن، آراستن و پیراستن پیرامون تندیس و درختکاری و روشنایی گرداگرد آن و نیز هزینه میهمانی و آیین ویژه پرده برداری از آن از سوی بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا فراهم و پرداخت خواهد گردید. آیین های ویژه ی پرده برداری از روی تندیس های بر پا شده در سراسر جهان همزمان در روز جشن مهرگان برگزار خواهد شد و با به پرواز در آوردن کبوترها و بر افراشتن درفش کاویان و نوای شیپورها، از روی تندیس کوروش بزرگ بدست بلند پایگان کشوری و فرهنگی جهان پرده برداشته خواهد شد.
۲.
در این یادنامه، افزوده بر سخنرانی ها، نوشتارها و گفتارهای پیرامون زندگی و کارهای کوروش بزرگ نیز که از سوی پژوهشگران و نویسندگان در سال ۲۰۰۶ گفته و نوشته خواهد شد و شعرهایی که در این باره سروده شده باشد از سوی این بنیاد گرد آوری و به چاپ خواهد رسید. به نویسندگان و سرایندگانی که نوشته خود را در هر یک از روزنامه ها و هفته نامه ها و یا فصلنامه های فارسی زبان به چاپ رسانند و نسخه ای از آنرا برای چاپ در یاد نامه به دبیرخانه بنیاد در استرالیا بفرستند، ارمغانی ارزنده از سوی این بنیاد پیشکش خواهد شد. این یادنامه که در برگیرنده همه گزارش های فرهنگی در سال گرامیداشت کوروش بزرگ خواهد بود، در اندازه ۴۰x۳۰ سانتیمتر با بهترین کاغذ، همراه با فیلم ها و DVD ها، در نیمه یکم سال ۲۰۰۷ به دانشگاه ها و کانونها ی فرهنگی جهان و سازمان ها و انجمن های همکار و نیز یاوران این جنبش بزرگ میهنی پیشکش خواهد شد.
۳.
۴. برای فراهم آوردن سرود مهرگانی از همه آهنگسازان و سرایندگان در خواست می شود تا آهنگ و سرودی برای آغاز جشن مهرگان فراهم آورند که نه تنها در مهرگان سال گرامیداشت کوروش بزرگ در سراسر جهان به اجرا در آید، بلکه هر ساله آغازگر این شادروز کهن ایرانی باشد. آهنگ باید برای ارکستر بزرگ نوشته شود و جا دارد که با نوای گروه بزرگی از خوانندگان ایرانی و پشتیبانی گروه همنوایان خوانده شود. سرود نیز باید پیک امید و نوید پیروزی نهایی فرزندان فریدون بر ضحاکیان تبه کار باشد. آهنگسازان و سرایندگانی که آماده انجام این کار بزرگ هستند هر چه زودتر با دبیر خانه این بنیاد پیرامون چگونگی کار و هزینه های آن گفتگو نمایند.
سازمان ها و انجمن ها و کسانی که برای این جنبش بزرگ میهنی گامی بر می دارند و به بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا یاری می دهند باید پیشاپیش بدانند که پرستاران و سربازانی بیش نیستند که با همه توش و توان خود در راه سربلندی ملت ایران و نشان دادن فر و شکوه فرهنگ والای ایرانزمین می کوشند. سرفرازی این کار به ملت ایران و فرزندانمان بر می گردد. شما سازمان ها و انجمن ها و رسانه های ایرانی برونمرزی و شما استادان و فرزانگان ایرانی که با این اندیشه همراه هستید از سایت این بنیاد دیدن نمایید و برای یاری رساندن به این جنبش بزرگ میهنی آمادگی خود را به آگاهی دبیر خانه بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا برسانید:
پاینده باد ایران
سرفراز باد فرهنگ ایرانزمین
جاودان باد یاد و نام کوروش بزرگ بنیانگزار اندیشه حقوق بشر در تاریخ جهان
سرپرست بنیاد فرهنگ ایران در استرالیا
هومر آبرامیان
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران
گورستــان انقلابيوني كه به حكومت ولايت ” نــــــه ” گفتند
خاوران نامي آشنا براي كساني كه گلي عصياني و انقلابي در خاك مقدس آن به وديعه گذاشته اند. ورود به اين خاك از سال 60 تا سال 79 به وسيله كارگزاران حاكم ، ممنوع اعلام شده بود. زيرا كه آنان حتي از خاك اين شهدا نيز مي هراسيدند. آخر خاك آنان آگاهي دهنده است و بيانگر مقاومت و عصياني است ، گويي كه همچنان بر عليه دين فروشان زمانه مي خروشند. هر چند كه اين مزار خالي از سنگ قبر و گل و بوته و شمع و چراغ است و به ظاهر خموش و خشك، ولي در بطن خويش طوفاني را جاي داده است ، طوفاني كه سالهاست به وسيله رهروان راه آن شهداي حماسي، جامعه را به عصيان فرا ميخواند .
نام تو را باد سحرگهان هر جا برد گلي ز خاك رويد!
از سه راه افسريه در جنوب شرق تهران جاده اي هست به نام بلوار امام رضا که در واقع سرآغاز جاده تهران مشهد است، پانزده شانزده کيلومتر که در اين جاده حرکت کنيد در سمت چپتان چند گورستان مي بينيد که به اقليتهاي مذهبي تعلق دارد. گورستان اولي به هنديها تعلق دارد، گورستان بعدي متعلق به مسيحيان است و بعد، گورستاني که به گورستان خاوران معروف شده است.
گورستان خاوران در گذشته ها تنها محل دفن بهائيان بود اما از سال 60 انقلابيون را هم در خود جاي داده است. اکنون بخشي از آن به عنوان مدفن کساني شناخته مي شود که طي اعدامهاي خياباني ، يا در حمله پاسداران شب به پايگاههاي انقلابيون و يا در اعدامهاي دسته جمعي شمار زيادي از زندانيان سياسي در تابستان 67 به شهادت رسيدند و تعدادي از اين خفتگان بظاهر خاموش از شهداي انقلابي و مقاوم در سالهاي پيش از آن هستند. بطور خاص شايع است كه شهدايي كه در حمله پاسداران به پايگاههاي انقلابيون به شهادت رسيده اند در آن خاك جاي گرفته اند. يكي از گوركنان خاوران ميگفت كه چند روز بعد از 19 بهمن اين شهدا را پاسداران ، شبانه بطور دسته جمعي در خاك خاوران دفن كردند. نبرد اين شهدا كه در 19 بهمن 1360 طي يك درگيري نابرابر با پاسداران به شهادت رسيد به نبرد ” عاشوراي مجاهدين” معروف شده بود. اما اغلب شهداي آن خاك مقدس مربوط به شهداي قتل عام 30.000 نفره هستند كه در سال 1367 به دست جلادان جان باختند . آن گونه که زندانيان سياسي بازمانده از آن دوران مي گويند، در آن سال کساني که در پي فعاليت سياسي عليه حکومت جمهوري اسلامي به زندان افتاده و در حال گذراندن محكوميت خود بودند، مورد اين پرسش قرار گرفتند که آيا هنوز بر سر موضع مخالفت خود با رژيم هستند يا نه؟ به گفته آنان، پاسخ به اين سؤال به معني انتخاب بين مرگ و زندگي بود. و طبق اخبار موثق بسياري از آنان را با ديناميت در زير تپه هاي اوين منفجر كردند و اجساد تكه تكه شده آنان را در گورهاي دسته جمعي در خاوران جاي دادند. بسياري ديگر را در استخر اوين بطور دسته جمعي تيرباران كردند طوري كه استخر پر از خون شده بود و چندين نفر از زندانياني كه براي عبرت به ديدن اين صحنه برده بودند، اين واقعه وحشتناك را به تصوير كشيده اند . به گفته يكي از زندانيان كه مجبور شده بود استخر پر از خون را تميز كند، تعدادي از انقلابيون همانجا شعار مرگ بر خميني جلاد سر ميدهند كه در همان استخر با شليك گلوله پاسداران به شهادت ميرسند ، آنان ننگ ذلت و تسليم را هيچگاه پذيرا نشدند. تعداد بسيار زيادي نيز به دليل آنكه استخر اوين پراز خون شده بود به وسيله دارهاي دسته جمعي كه در حياط اوين ساخته شده بود به دار كشيده شدند. و بازماندگان زندانيان سياسي را براي ديدن اين صحنه دردآور به حياط اوين ميآوردند. اكنون تمامي اين عزيزان در خاك خاوران خفته اند.
ظاهرا گورستان خاوران چيزي جز زمين خشك و بي آب وعلف نيست . البته تنها در 6 سال اخير است که محدوديت تردد به اين گورستان تا حدودي رفع شده و خانواده هاي اعدام شدگان و ديگران امکان يافتند که در گورستان حضور يابند. از آن هنگام تاکنون، معمولاً جمعه ها صبح، بخصوص صبح آخرين جمعه سال خانواده هاي اعدام شدگان بنابر سنت ايراني سر خاک اين عزيزان مي روند. اما مناسبت ويژه اي که خانواده ها و نزديکان اعدام شدگان و همچنين ديگر علاقمندان را در گورستان خاوران گرد مي آورد، نخستين يا دومين جمعه ماه شهريور به نشانه سالگرد اعدام زندانيان سياسي است. در اين روز برخي از چهره هاي سياسي منتقد و مخالف جمهوري اسلامي نيز در جمع خانواده اعدام شدگان حاضر مي شوند، خاک گورستان به گل آراسته مي شود، اشعار و قطعاتي مرتبط با مدفونان اين گورستان خوانده مي شود و حتي راهپيمايي کوتاهي در همان محوطه کوچک گورستان انجام مي گيرد. کل گورستاني که اعدام شدگان در آن خفته اند به محوطه اي در ابعاد حدود سي متر در شصت متر خلاصه مي شود و در واقع چيزي جز زميني خاکي نيست، هر بار كه خانواده ها سنگ قبرهايي براي عزيزان خويش كه محل دقيق آنها را هم نميدانند نصب ميكنند ، مزدوران حاكم ، آن سنگ قبرها را شكسته و از بين مي برند.
به دليل آگاهي مردم از محل اين شهدا و اينكه گورستان خاوران به محلي براي اعتراضات مردمي تبديل نشود از مدتي قبل شهرداري تهران از تعدادي از خانواده هاي اعدام شدگان خواسته که اقدام به ساماندهي گورستان خاوران کنند ، اما تعداد زيادي از اين خانواده ها اعلام نموده اند که تنها در صورتي با اينكار موافقت خواهند کرد که محل دقيق دفن عزيزنشان و چگونگي شهادت و زمان اعدام آنان به آنها بگويند و در غير اينصورت اجازه اينكار را به رژيم نخواهند داد و اعتراض خواهند نمود . اما كارگزاران سفاك بدون اجازه خانواده ها اقدام به تخريب و صاف كردن بعضي از مناطق اين گورستان نموده اند . به اين خيال كه نام و نشان اين شهدا را، مردم غيور ايران زمين به فراموشي بسپارند، ولي زهي خيال باطل، خون صدها جاودانه شهيد هيچگاه از خاطره ها نخواهد رفت و چراغ راه همه جوانان و زنان ميهن پرست خواهد شد.
در دور دست شب
خاموش شد چراغي
تاريك شد كسي
بيدار شد ستاره و خورشيد زنده شد!
انجمن دفاع از حقوق زنان در ايران- مهري اميري
anjomanzananazadeh@yahoo.com
27/9/84
Saturday, December 17, 2005
فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی
محکومیت
نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشردر ايران
در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل
کوشندگان حقوق بشر!
وجدانهای بیدار!
جمعه 16 دسامبر 2005، مجمع عمومی سازمان ملل با ۷۵ رای مثبت، ۵٠ رای منفی و ۴٣ رای ممتنع به قطعنامه پیشنهادی در محکومیت جمهوری اسلامی ایران رای مثبت داد. بدونشک تلاشهای تمامی کوشندگان حقوق بشر در ایران و خارج از کشور جهت ا فشا، اطلاع رسانی و حساس کردن افکار عمومی جامعه جهانی در رابطه با نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در جمهوری اسلامی در این راستا موثر بوده است.
در سال گذشته جمهوری اسلامی پس از محکومیت توسط مجمع عمومی سازمان ملل همچنان به خشن ترین شکل به نقض حقوق مردم ایران ادامه داد. قربانیان و مدافعین حقوق بشر در ایران امید آن را داشتند که کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در نشست سالانه خود با محکومیت جمهوری اسلامی ایران بر نقض حقوق مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقهای الحاقی صحه بگذارد. اما، در نشست سال گذشته پرونده نقض حقوق بشر درایران مطرح نشد. لذا ما "فعالین ایرانی دفاع ازحقوق بشر در اروپا و آمریکای شمالی"، علیرغم موفقیت کسب شده از تمامی تلاشگران حقوق بشر در خواست میکنیم :
Ø از هم اکنون لازم است درتدارک به ثمررساندن قدم بعدی، یعنی رای محکومیت جمهوری اسلامی در کمیسیون حقوق بشر باشیم.
Ø برای استقرار نظارت دائمی و تعیین ناظر ویژه توسط سازمان ملل متحد در ایران جهت جلوگیری از نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران تلاش کنيم.
فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی
ihrnena@gmail.com
انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا : FaalanHRC@yahoo.ca
hoghoghebashar@rahaeii.com انجمن مدافعین حقوق بشرو دمکراسی در ایران – فرانسه
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا : adhri1@yahoo.com
انجمن مدافعين حقوق بشر در ايران ـ بلژيک : kanon253@hotmail.com
info@vzvmiran.de :کانون دفاع از حقوق بشر در ایران - آلمان
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان :
kdaddih@hotmail.com : کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند
info@komitedefa.org : کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com :کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا
noranali2003@yahoo.noکمیته نوران ( کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ) :
yebarak@yahoo.ca : سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا
demokrasi9@yahoo.comکمیته دفاع از آزادی و دمکراسی در ایران – اطریش :
mnrecht@hotmail.com فعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:
کميته اتحاد برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا : updi@libero.it
kupg_iran@yahoo.de کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین:فعالان دفاع از حقوق بشر : Irantestimonyinfo@irantestimony.com
انتشار: کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
انتشار: کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
توضیح : روز چهارشنبه 26 آذر ماه 1384 مطلبی در روزنامه ی حمایت به نقل از آقای سالارکیا چاپ شده بود که ایشان اعلام کرده بودند، دست نوشته های دکتر زرافشان توسط سایر هم بندان وی به سرقت رفته است!
جوابیه ی زندانیان سیاسی زندان اوین
ما زندانیان سیاسی زندان اوین بدین وسیله گواهی و شهادت میدهیم که در ساعت 3 بعدازظهر روز سه شنبه 15 آذرماه و در حضور مسئول حفاظت، مدیر داخلی، مسئول حراست و بازرسی و مسئول یگان پاسدار زندان اوین و نیز در مقابل چشم 20 نفر درجه دارانی که در معیت فوق در این بند حاضر بودند، یکدفعه بیخودی به سرمان زد که اموال یکدیگر را بدزدیم!. لذا در مدت 2 ساعت تمام دار و ندارمان را به هم ریختیم و در نهایت علاوه بر وسایل شخصی بعضی از زندانیان از جمله زیرشلوار آقای سنگ تراش، جوارب آقای حجت بختیاری ، خمیر دندان سیگنال آقای بهرام مشهدی برخی از دست نوشته های آقای دکتر زرافشان ، مهندس حشمت الله طبرزدی و مصطفی جوکار را به همراه بردیم و هرچه آقایان هیئت مذکور اصرار کرده اند که ما اینها را احتیاج نداریم و خواستند به زبان دلالت آن برگردانند، زیر بار نرفته بلکه تحویلشان دادیم.
متعاقب این عمل ضمن صدور بیانیه ای اعتراض آمیز، ازقوه قضاییه خواستیم که به این حمله ی وحشیانه که ما خودمان به خودمان کرده بودیم رسیدگی و عوامل آن جنایات( یعنی خودمان) را به سزای اعمال ننگینمان برساند، لذا اگر اینک تصور شده غرض ما این بوده که عوامل زندان که در آن ساعت ناغافل و بیخودی در بند حضور داشتند را خدای ناکرده مثلا سارق بنامیم ، کذب محض است و شهادت میدهیم که ایشان جز انجام عمل خیرخواهانه در این موضوع اصلا دخالتی نداشته اند و هرچه آقای سالارکیا در این باره به روزنامه فرموده اند برهان قاطع به حقیقت ساطع است.
بنابراین باز هم ضمن حواله ی همان مشت محکم و معروف خود به دهان آمریکای جهان خوار اعلام میداریم: " آهای آمریکا، ما زندانیان سیاسی زندان اوین مقاصد شوم تو را از طرح چنین دروغهایی میدانیم و به سیاستهای صهیونیزم بین الملل که میخواهد بین ما و زندانبانان عزیزتر از جان سایه ی تفرقه بیاندازد کاملا آگاهیم و زیر بار اینگونه توطئه ها نمی رویم" ، در پایان از اینکه بیخودی اموال خود را دزدیده ایم طلب استغفار نموده و از آقای سالارکیا میخواهیم که تا رسوایی کامل آمریکای جهان خوار از پای ننشیند.
ضمنا اسامی افرادی را که (به زعم آقای سالارکیا، سارقین) این عمل مذبوحانه را انجام داده و ما شاهد آن بوده ایم را جهت استحضار همگان و تبری دیگران شفافا اعلام میکنیم.
1. حبیب عباسی ( مسئول حفاظت اطلاعات زندان اوین)
2. . حاج مهدی کربلایی ( مدیر داخلی زندان اوین)
3. آقای یوسفی ( مسئول بازرسی و حراست زندان اوین)
4. فرمانده ی یگان انتظامی زندان اوین ( سرهنگ......)
و همان 20 نفر حاضر در صحنه و ضمنا هم نمیدانیم چرا از آن روز به بعد بازهم بیخودی این شعر بر زبانمان افتاده و نقل گپ و کلاممان شده است.
چو دزدی با چراغ آید ؛ گزیده تر برد کالا.....
جمعی از زندانیان سیاسی و برخی از خلافکاران بند 350 زندان اوین:
1.پیمان پیران 2. حجت بختیاری 3. مصطفی جوکار 4. مهرداد حیدرپور 5. سعید شاه قلعه . 7. بهنام کلامی 8. بینا داراب زند.
تاریخ 26/9/1384
Thursday, December 15, 2005
دیده بان "حقوق" بشر (که لابد دوزاریش افتاده است) / Human Rights "Wash" /
که بعد از 27 سال، لازم دیده است"شرافت" یه خرج دهد
گروه ديده بان حقوق بشر روز چهارشنبه طی گزارشی به احتمال دست داشتن وزير کشور ايران در "جنايت عليه بشريت" در ارتباط با اعدام هزاران زندانی سياسی در سال 1988 اشاره کرده و همچنين خواستار تحقيق درباره نقش وزير اطلاعات در قتل ناراضيان شده است
ديده بان حقوق بشر می گويد مصطفی پورمحمدی عضو يک هيات سه نفره بود که دستور اعدام گسترده در زندان اوين را صادر کرد
گروه ديده بان حقوق بشر روز چهارشنبه طی گزارشی به احتمال دست داشتن وزير کشور ايران در "جنايت عليه بشريت" در ارتباط با اعدام هزاران زندانی سياسی در سال 1988 اشاره کرده و همچنين خواستار تحقيق درباره نقش وزير اطلاعات در قتل ناراضيان شده است.
اين گروه ممتاز حقوق بشر که ستاد مرکزی آن در نيويورک قرار دارد در گزارش خود تحت عنوان "آمران قتل ها: کابينه امنيتی دولت جديد ايران" به تشريح "اظهارات معتبر" داير براينکه مصطفی پورمحمدی، وزير کشور ايران و غلامحسين محسنی اژه ای، وزير اطلاعات، طی دو دهه گذشته در نقض بسيار جدی و سيستماتيک حقوق بشر دست داشته اند پرداخته است.
جو استورک، معاون بخش خاورميانه ديده بان حقوق بشر، گفت: "وجود اشخاصی با چنين سوءسابقه ای در سطح وزارت در دولت ايران کاملا غيرقابل قبول است. آنها بايد بلافاصله از پست وزارت کنار گذاشته شوند و تحقيقات قانونی در زمينه اين جنايات هولناک انجام شود."
مصطفی پورمحمدی، وزير کشور دولت محمود احمدی نژاد، به عنوان چهره ای امنيتی در ايران شهرت دارد.
او در دوران مديريت علی فلاحيان بر وزارت اطلاعات، سمت معاونت وی را به عهده داشت.
ديده بان حقوق بشر در گزارش خود نوشت: "در طی معاونت و قائم مقامی مصطفی پورمحمدی در وزارت اطلاعات از سال 1987 تا 1999، مامورين اين وزارتخانه به طور سيستماتيک و برنامه ريزی شده قتل های غيرقانونی مخالفين، منتقدين و روشنفکران را انجام دادند."
اين گزارش افزود: "در سال 1988 دولت ايران هزاران زندانی سياسی که محکوم به حبس شده بودند و در زندان ها نگاهداری می شدند را اعدام کرد. اين اعدام ها که به صورت آگاهانه و تعمدی و از روی برنامه از پيش تعيين شده صورت گرفته، بر طبق قوانين بين المللی جنايت عليه بشريت محسوب می شود. مصطفی پورمحمدی عضو يک هيات سه نفره بود که دستور اين قتل عام وسيع را در زندان بدنام اوين صادر کرد."
غلامحسين اژه ای در جريان محاکمه غلامحسين کرباسچی به شهرت رسيد
اين گزارش همچنين به رياست پورمحمدی در فاصله سال های 1990 تا 1999 بر بخش امنيت خارجی وزارت اطلاعات اشاره می کند و می نويسد: "در اين مدت، ده ها چهره سياسی مخالف جمهوری اسلامی در خارج از کشور ترور شدند. در برخی از اين موارد نقش دولت ايران در اين ترورها محرز و مسلم است و در ساير ترورها اظهارات معتبری در زمينه دخالت دولت ايران وجود دارد. براساس ادعاها جدی، پورمحمدی نقش عمده ای در برنامه ريزی اين ترورها داشته است."
ديده بان حقوق بشر با اشاره به قتل های زنجيره ای پنج فعال و روشنفکر در سال 1998 توسط ماموران وزارت اطلاعات نوشت: "يک منبع آگاه ايرانی که به تحقيقات انجام شده در اين زمينه دسترسی داشته است، به ديده بان حقوق بشر گفت که پورمحمدی در اين قتل ها نقش داشته است و حتی حکم دستگيری وی قريب به صادر شدن بوده است. اما به گفته اين منبع به جای آن ترتيبی داده شد تا او پست خود را در وزارت اطلاعات ترک کند."
'نقش کليدی اژه ای در سرکوب آزادی بيان'
غلامحسين محسنی اژه ای، وزير اطلاعات در کابينه محمود احمدی نژاد که با برگزاری دادگاه غلامحسين کرباسچی، شهردار وقت تهران در سال ۱۳۷۷ به شهرت رسيد، قبلا دادستان کل دادگاه ويژه روحانيت بوده است و به نوشته ديده بان حقوق بشر در آن مقام "رهبری پيگيری و دادگاهی کردن بسياری از روحانيون اصلاح طلب را به عهده داشته است."
ديده بان حقوق بشر درباره آقای اژه ای نوشت: "او همچنين نقشی کليدی در سرکوب آزادی بيان، که موجب تعطيل شدن بيش از صد نشريه از سال 2000 تاکنون شده داشته است. چندين روزنامه نگار و فعال ايرانی ادعا کرده اند که محسنی اژه ای دستور ربودن و قتل پيروز دوانی که يک دگرانديش و فعال سياسی بود را در سال 1998 صادر کرده است."
ديده بان حقوق بشر از محمود احمدی نژاد خواسته است که فورا پورمحمدی و محسنی اژه ای را از پست وزارت برکنار کرده و يک مکانيسم مستقل برای تحقيقات وسيع، معتبر و بی طرفانه در زمينه جنايات منسوب به آنان تشکيل دهد.
اين گروه از مجلس ايران خواست در صورت عدم برکناری اين دو وزير، به آنها رای عدم اعتماد دهد و کميسيون مستقل برای تحقيق در اين زمينه تشکيل دهد