رویارویی، فشار، پشتیبانی از ایرانیان
رضا پهلوی در دیداری با نمایندگان رسانه ها در ساختمان کاپیتال، مرکز قانونگذاری آمریکا که بدعوت سناتور ریک سنتروم و سناتور مل مارتینز صورت گرفت، تاکید کرد که جهان باید تصویر بزرگی از بحرانی که کشورش را در برگرفته نظر بیافکند و در برخورد با رژیم مذهبی درایران، پیشنهادی مبنی بر سه اقدام بهم پیوسته را ارائه داد.
وی در تشریح پیشنهاد خود به قانونگذاران آمریکایی گفت که بهترین راه برای مقابله با رژیم حاکم برایران، رویارویی، فشار و درهمان حال پشتیبانی ازمردم ایران است.
رهبرمخالفان جمهوری اسلامی در توضیح جزئیات پیشنهاد خود گفت: باید با رژیم ملایان در هرنقطه ای که شرارت می ورزد مقابله کرد و لازم است که رژیم را بطور موثر تحت فشار قرارداد بنحوی که آسیبی به مردم ایران نرسد.
دراین زمینه او مجموعه ای از تحریم های هوشمندانه و حساب شده که عرصه های اقتصادی – سیاسی، منافع شخصی و شالودۀ قدرت سردمداران رژیم را هدف قراردهد، توصیه کرد. سومین نکته ای که شاهزاده در پیشنهاد خود آنرا بسیار با اهمیت تلقی نمود، پشتیبانی های همه جانبه و بی اعتذارجهان از آرمانهای دموکراتیک مردم ایران بود.
این خلبان پیشین جت های جنگنده افزود که عدم پذیرش جنگ، یک گزینۀ مصلحت اندیشانه است و تاکید کرد که گزینۀ جنگ (حمله نظامی) باید به کناری نهاده شود. بهمان نسبت روند دیپلماسی پایان ناپذیرنیز بیهوده و بی اثر است.
وی گفت: طی چندین سال، برغم پشتیبانی های معتبراتحادیۀ اروپا، روسیه، سازمان ملل و ایالات متحدۀ آمریکا، تنها ثمری که از بکارگیری دیپلماسی بدست آمده، این بوده است که رژیم مذهبی به هدف های خود در دستیابی به سلاح های کشتار جمعی نزدیکترشده است.
رضا پهلوی یادآوری کرد که بخاطرعدم تصمیم گیری در میان بازیگران دیپلماسی بین المللی در قبال ایران، رژیم بطور خطرناکی بی پرواتر و جسورترشده است.
سناتور سنتروم در پاسخ اظهارات شاهزاده رضا پهلوی و در تائید سخنان وی او را چهره ای برجسته و فعال برای اصول آزادی، دموکراسی و حقوق بشر برای هم میهنانش نامید و افزود که رضا پهلوی در دوره ای تاریک و بحرانی، احترام و اعتبارکشورش را پاس داشته است.
طی روزهای اخیر، این دومین بار بود که رضا پهلوی در چنین جلسه ای شرکت می جست. هفتۀ پیش نیز رهبر ۴۶ سالۀ ایرانیان در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی که با حضور سناتور براون بک و برد شرمن، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا برپا شد، ضمن معرفی تنی چند از قربانیان شکنجه و زندانیان سیاسی پیشین رژیم، نسبت به تقارن و همگرایی سفر پرزیدنت خاتمی رئیس جمهوری سابق جمهوری اسلامی اعتراض کرد.
درکنفرانس مطبوعاتی مذکور، سناتور براون بک، لایحۀ پیشنهادی "حقوق بشرایران" را ارائه داد و برد شرمن نمایندۀ کنگره (از حزب دموکرات آمریکا) دولت بوش را بخاطر اعطای اجازۀ سفرخاتمی به آمریکا مورد انتقاد قرارداد و آنرا امتیاز خشنود کننده ای برای رژیم ملایان نامید.
اوایل تابستان امسال نیزرضا پهلوی در ادامۀ مبارزات خود علیه رژیم مذهبی در دیدار با بیش از چهل تن از نمایندگان مجلس ملی فرانسه، خواستار توجه مبرم وعاجل قانونگذاران و سایر سیاستگذاران ارشد این کشور بمسایل جنبش دموکراتیک در موطن خود شد.
وی در پاسخ باین پرسش که درآینده برای خود چه نقشی قائل است اظهارداشت:
ماموریت من سازماندهی و جلب توجه جهانیان به گرفتاریهای ملی مان و کمک به نزدیکترکردن اعضای اپوزیسیون ایرانی بیکدیگراست. او افزود:
هدف من آن است که هم میهنانم بتوانند پس از رژیم، در یک انتخابات ملی شفاف شرکت جویند تا آزادانه نظام و دولت آینده را برگزینند. پس از آن در صورتیکه مردم ایران دیدگاه های مرا برای یک سیستم سکولار، مدرن و دموکراتیک پارلمانی بپذیرند، من بسیار مفتخر به انجام خدمت خواهم بود.
رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، پیشگام مبارزۀ سیاسی علیه رژیم ستیزه گرای اسلامی ایران است. وی فارغ التحصیل آموزشگاه نیروی هوایی آمریکا و دارندۀ دانشنامۀ علوم سیاسی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و نیز نویسندۀ کتاب "نسیم دگرگونی"، آیندۀ دموکراسی در ایران است. او دارای همسر و سه فرزند دختراست.
***
برگردان فارسی: نادرصدیقی (رادیوصدای ایران)